Home / archiefcentraal / blue ray en 3d tv in opmars

blue ray en 3d tv in opmars

Het eerste jaar voor Martijn Kroes zit erop. Precies een jaar geleden opende de 26-jarige ondernemer de deuren van EP-winkel aan de Gasthuisstraat in Ommen. Dat was midden in de crisistijd, maar daar trok Kroes zich niets van aan, want bruin- en witgoed hebben de mensen altijd nodig, zo redeneerde hij.

Hij kijkt terug op een mooi, snel en chaotisch jaar. “Het was een heftige tijd, maar het valt mij niet tegen”, zegt Kroes. “Als team zijn we inmiddels op elkaar ingespeeld en hebben veel plezier in het werk. Wat ook mooi is dat je de mensen hier nu een beetje leert kennen. Er zijn inmiddels al aardig wat klanten die regelmatig terugkomen en dat is een goed teken.” Kroes steekt vooral in op de persoonlijke service. “Het mooie van EP is dat je veel collega’s hebt en dus ook een aantal goede monteurs tot je beschikking. Mocht iemand bellen over een storing, dan staat in de meeste gevallen de volgende dag al een monteur op de stoep om de apparatuur te halen en leenapparatuur te brengen. Dat wordt over het algemeen als heel prettig ervaren.”

Waar in de zomer vooral het witgoed het uitstekend doet, komt nu de tijd van het bruingoed, er weer aan. Hierin zijn volgens Kroes beslist trends te bespeuren. Dvd-spelers worden verdrongen door Blue Ray en ook de 3D TV begint zijn opmars te maken. “Blue Ray geeft een mooiere beeldkwaliteit dan de gewone dvd-speler, mits je een plasma-, lcd- of lcd led beeldscherm hebt. Veel dvd’s worden tegenwoordig ook opgenomen in Blue Ray. Deze kan je niet afspelen op een gewone dvd-speler. Omgekeerd kan gelukkig wel. ‘Gewone’ dvd’s kun je prima gebruiken voor een Blue Ray speler”, vertelt hij.

Dan loopt hij naar een 3D TV, pakt een bijbehorend 3d-brilletje en zet de demonstratie-dvd aan. Zonder speciale 3d-bril is het beeld rommelig en wazig, maar met bril op de neus gaat er letterlijk en figuurlijk een wereld open. Bij een filmpje over de aarde vliegen de meteorieten het beeld uit, bij opnames van een concert is het alsof je tussen de violisten zit en bij beelden van een feestje waait de confetti je om de oren. “Dit is de toekomst. Over een aantal jaren zie je niets anders meer”, voorspelt Kroes.

Ook een belangrijke pijler voor EP is de verkoop van gsm-abonnementen en telefoons. “Steeds meer mensen nemen geen vaste aansluiting meer en hebben alleen een mobiel abonnement inclusief sms en internet”, weet hij. “Ook hiervoor kan men uitstekend bij ons terecht.”

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.