Home / archiefcentraal / auto populair bij overijsselse forenzen

auto populair bij overijsselse forenzen

De enquête richtte zich op duurzame mobiliteit in de provincie. De deelnemers werden onder andere bevraagd over de manier waarop zij naar hun werk gaan, van welke brandstof er in de toekomst gebruik moet worden gemaakt en hoe het fietsgebruik kan toenemen.

Uit de antwoorden blijkt dat veel mensen de fiets pakken naar het werk, maar dat ook zo’n 40% daarvoor regelmatig de auto gebruikt. Bus en trein zijn niet erg populair. De hoge kosten dragen daar aan bij. Wordt het openbaar vervoer goedkoper dan kiezen bijna vier keer zo veel mensen voor bus of trein.

Nieuwe, duurzame brandstoffen voor de auto worden nog niet direct gezien als alternatief voor een duurzamere manier naar het werk te reizen. Meer dan de helft is van mening dat een gebrek aan vulpunten voor elektriciteit en bijvoorbeeld groen gas een belangrijk knelpunt is voor meer duurzaam vervoer. Bij het publiek bestaat er nog veel onduidelijkheid en twijfel over allerlei nieuwe brandstoffen en de toekomst daarvan. Al met al ligt er hier, aldus Natuur Milieu Overijssel, nog een schone taak voor provincie en gemeenten om mensen meer en beter te informeren over alternatieve brandstoffen en ook zelf het goede voorbeeld te geven.

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.