Home / archiefcentraal / actie tegen rigide hondenbeleid in dalfsen

actie tegen rigide hondenbeleid in dalfsen

Een oude man loopt met zijn hond langs de jachthaven in Dalfsen, stopt keurig de poep in een zakje, kijkt schichtig om zich heen en maakt dan gauw de riem los van zijn huisdier. “Ik ben zo bang voor die controleurs. Die negentig euro boete kan ik niet betalen, maar mijn hondje vindt het zo fijn om even los te lopen”, zegt hij treurig.

“Kijk, zo ver is het al gekomen”, verzucht Janke van Lenteren die samen met Marian van Gelder een handtekeningenactie is begonnen tegen het rigide hondenbeleid van Dalfsen.

“Mensen die zich generen als ze met hun hond door hun wijk lopen, schrikachtige mensen in het buitengebied die regelmatig hun hondenpoepzakje moeten laten zien, mensen die hun honden even samen laten spelen en dan het bevel krijgen hen aan te lijnen: het is te gek voor woorden.

Wij vinden dat overlast streng moet worden aangepakt, maar dan hebben we het over poepen op het trottoir en op kinderspeelplaatsen en het los laten lopen van agressieve of niet kindvriendelijke honden.

Geweldig dat de gemeente een heleboel afvalbakken gaat plaatsen voor hondenpoepzakjes, die we gratis kunnen halen op het gemeentehuis. Dat is een prima actie. Alleen zou het nog fijner zijn als die zakjes in een automaat gemakkelijk voor het grijpen waren en ik mag hopen dat die bakken ’s zomers dagelijks geleegd worden, want als die gaan stinken hebben wij als hondenbezitters het weer gedaan!”

Janke van Lenteren woont middenin het dorp en Marian van Gelder woont in het buitengebied. Ze hebben de handen ineen geslagen om hondenbezitters te mobiliseren en het wordt een doorslaand succes: er zijn al bijna 100 handtekeningen binnen. Allerlei mensen komen zich zelf melden: mag ik ook tekenen? Geen wonder, want hondenbezitters met dieren die zich keurig gedragen komen in opstand. “Aan kattenoverlast wordt niets gedaan. Die zitten regel matig in andermans tuinen en zandbakken en ontlasten zich daar. Kattenbelasting bestaat er niet en nu zijn er zelfs plannen om de hondenbelasting met 20% te verhogen. Een heel gemakkelijke melkkoe in een gemeente die nog reserves genoeg heeft”, aldus Janke van Lenteren.

De prijs die er door hondenbezitters moet worden betaald is hoog: scheldkanonnades van hondenhaters en moeders van angstige kinderen die hun kroost niet hebben geleerd normaal met honden om te gaan. Dat alles valt mensen ten deel die gewoon van dieren houden en er goed voor zorgen. Op die enkeling na die wat de doorsnee hondenbezitter betreft absoluut gepakt en beboet mag worden!

De handtekeningenlijsten liggen bij de Welkoop en op Ruitenborghstraat 10 en wie steunbetuigingen per mail wil sturen kan terecht op jan.janke@home.nl.

Er wordt nog nagedacht over een ludieke actie om de handtekeningen aan te bieden.

Lees ook

Politie heeft winkeldief in Dalfsen na achtervolging te pakken

DALFSEN – In Dalfsen is een winkeldief dinsdagmiddag al snel in zijn kraag gevat. Bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.