actie hondenbeleid slaat over naar nieuwleusen

Nadat zich via de mail diverse hondenbezitters uit Nieuwleusen hadden gemeld bij initiatiefneemster Janke van Lenteren zijn nu op drie plaatsen handtekeningenlijsten opgehangen: bij fietswinkel Profile Kerkdijk, bij Compagner de groene Vakzaak en bij de lege-flessenafdeling van C1000, allemaal gelegen aan de Backxlaan.

Inmiddels zijn al ruim 150 handtekeningen binnen van hondenbezitters die vinden dat de gemeente doorgeslagen is in haar aanpak van hondenoverlast. Zij pleiten weliswaar ook voor strenge aanpak en beboeting van die overlast maar willen in plaats van dikke boetes juist meer vrijheid voor honden op groenstroken en in het buitengebied. Ook pleiten ze onder meer voor omheinde losloopgebieden zodat de spelende viervoeters worden afgeschermd van verkeer en mensen die bang zijn voor honden.

Zo is er in Nieuwleusen een losloopgebied achter bejaardentehuis De Hulstkampen waar regelmatig oudere mensen met rollators lopen. Dat is geen ideale plek voor honden vinden de handtekeningenverzamelaars, die eens te meer tot de conclusie komen dat het beter was geweest als de gemeente overleg had gepleegd met de hondenbezitters zelf en tot een wijkgerichte aanpak was overgegaan.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.