Home / archiefcentraal / 1ste editie bluesfestival groot succes

1ste editie bluesfestival groot succes

De allereerste editie van het Vechtdal Bluesfestival krijgt zeker een vervolg. Het evenement dat zeer snel was uitverkocht, werd bezocht door 900 bezoekers. De volgende editie staat al gepland voor 26 november 2011. Bekende namen waren aanwezig om de Nederlandse Blues een nieuw leven in te blazen.

Een selectie van namen die aanwezig waren de Twelve Bar Blues Band, Tribute band (Creedence Clearwater Revial) de Fortunate sons en uit de regio afkomstige The Veldman Brothers. Dit alles werd vakkundig aan elkaar gesproken door niemand minder dan Bluesbox-presentator Gerry Jungen.

Om kwart over negen was de aftrap van de Twelve Bar Blues Band met zanger en harmonicaspeler Jan Scherpenzeel en gitarist Kees Dusink. De band is pas opgericht in 2005 en met drie CD’s al een veelbeluisterde band in het blues circuit. Van de laatste CD, genaamd ‘key to your heart’ werden vele nummers gespeeld. Deze formatie heeft een sound dat veel doet denken aan het begin van Cuby en de Livin blues. De band is genomineerd voor de Dutch Blues Awards.

De tweede band was de Tributeband Fortunate Sons. De groep rond John Fogerty en zijn broer Tom Fogerty kent een karakteristieke swamp blues (moeras-blues), een mix van country- blues en rock n’ roll.

Nummers zoals Travelin’Band,Green River, Bad Moon Rising, Born On The Bayou, Fortunate Son, Have You Ever Seen The Rain, Up Around The Bend.

The Fortunate Sons weten als geen ander met hun ‘Tribute to C.C.R.’ de sfeer en het gevoel van de zestiger en zeventiger jaren tot leven te wekken. Zanger en gitarist Toon Eppink komt met een strot die doet denken dat Mister John Foggerty er zelf staat. Met een weergaloos swingende ritmesectie van Marco Oonincx op bas en Ipo van Drooge werd de trefkoele tot een dampend feest verheven.

De Veldman Brothers mochten het geheel afsluiten van deze eerste editie van Vechtdalblues. Bennie (Hammond-orgel en bluesharp) en Gerrit (gitaar) vormen het gezicht van de band. Blues, Rhythm & Blues, Deltablues, Swingblues en een beetje rockblues dat zijn de ingrediënten van de Veldman Brothers. De set werd geopend “Harponized” van hun debuut album Home met een bluesharp van Benmie gevolgd door “One more Change” met strak gitaar werk en met de gierende hammondorgel.

Op 15 januari 2011 komt de nieuwe CD uit van de Veldman Brothers de presentaie hiervan is in Zwolle “Hedon”

Elke woensdagavond van 21.00 – 22.00 uur brengt Gerry Jungen de Arrow Classic Rock met de Blues Top 50 allertijden.

Lees ook

Jeugdige Ommenaar zet zich in voor gezonder Ommen

OMMEN – Onlangs nodigde Wethouder Ko Scheele met onder andere jeugd, onderwijs, cultuur en sport …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.