14 nov jeugd gvo plaatst zich voor nk

OMMEN – Gymmnastiek Vereniging Ommen heeft zaterdag 13 november deelgenomen aan de plaatsingswedstrijden noord voor het Nederlands Kampioenschap B-lijn springen. Voorwaarde om je te plaatsen voor het NK is dat je een eerste, tweede of derde plaats behaald met een minimaal puntentotaal van 17.00 punten.

Voor GVO was dit de eerste keer dat er op dit niveau mee gedaan werd. Vorig jaar presteerde dit team zo goed in de C lijn dat ze dit jaar uit moesten komen in de B lijn. Het team onder leiding van Jolinda Bokhorst bestond uit: Niamh Koggel, Serena Holtvluwer, Femke en Maaike Lenderink, Ilona en Nicole Grotemarsink, Ellen Hollak en Sanne en Laura Hirink.

Het team had een moeizame start het onderdeel plank kast. De dames lieten zich echter niet kennen en lieten een fantastisch optreden op de tumblingbaan zien. De twee verplichte synchroon sprongen gingen perfect gelijk en de arabier salto’s waren erg hoog. De keuze sprongen werden netjes afgewerkt en afgesloten met een erg hoge salto-arabier- salto. Dit optreden was goed voor een startbewijs op het Nederlands Kampioenschap.

Op de onderdelen minitramp en minitramp springtoestel werden zelfs eerste plaatsen behaald. Op minitramp maakten de meiden maakten hoge salto’s en ook de salto’s met draai gingen erg netjes. Bij de laatste serie werd een landingsfoutje gemaakt, maar ondanks dat wisten zij de 1e plaats te veroveren. Ook het punten totaal was ruim voldoende en daarom mogen zij ook op het onderdeel minitramp naar het Nederlands Kampioenschap.

Het laatste onderdeel voor deze dag was minitramp springtoestel. Bij de derde sprong werden twee foutjes gemaakt. De meiden lieten zich echter niet kennen en gingen door alsof er niets gebeurt was. De sprongen die volgden werden hoog en strak gesprongen. Dit resulteerde eveneens in de eerste plaats. Dat betekent dat GVO op het NK op drie van de vier onderdelen mag uitkomen met haar jeugdteam.

Het Nederlands Kampioenschap wordt gehouden op 18 december 2010 in Sittard.

Volgende week worden de Overijssels kampioenschappen springen A/B/C lijn gehouden in Almelo.

GVO zal hieraan deelnemen met vier teams. Voor meer info: www.gvo-ommen.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.