onderzoek naar verbinding zwolle wijthmen

De N35 tussen de kruispunten Oldeneelallee (Zwolle) en de Koelmansstraat (bij Wijthmen) is nu ingericht als één rijbaan met twee rijstroken en heeft een maximumsnelheid van 80 kilometer per uur.

De eerste stap in het onderzoek is het inlichten van omwonenden en belangstellenden. Van dinsdag 19 oktober tot en met maandag 15 november kunnen zij hun visie daarop indienen. Rijkswaterstaat organiseert op donderdag 4 november een inloopbijeenkomst over de start van dit MER-onderzoek.

In januari 2010 heeft de provincie Overijssel de eerste verkenning naar mogelijke alternatieven voor het tracé Zwolle-Wijthmen afgerond. Bij het opstellen van de verkenning zijn de plaatselijke belangengroepen, omwonenden en maatschappelijke organisaties betrokken. Het Rijk, de provincie Overijssel en de gemeenten Zwolle en Dalfsen hebben de verschillende alternatieven beoordeeld en hun voorkeur aangegeven.

Binnen dit voorkeursalternatief zijn twee varianten mogelijk: een ‘lange’ en een ‘korte’ variant. De ‘lange’ verlegging gaat met een ruime boog om Wijthmen heen. De ‘korte’ verlegging blijft langer het huidige tracé volgen (zie bijgevoegd kaartje). Na Wijthmen zal zowel de lange als korte omlegging weer aansluiten op de bestaande N35. De N35 blijft deels op het bestaande tracé liggen.

Bij het uitwerken van de varianten is een milieueffectrapportage (MER) wettelijk verplicht. Voor aanvang van het onderzoek is het voor omwonenden en belanghebbenden mogelijk hun zienswijze te geven op de onderwerpen, die Rijkswaterstaat mee moet nemen in het onderzoek. Ook kunnen zij aangeven hoe zij betrokken willen worden bij de verdere uitwerking van de plannen.

Op donderdag 4 november 2010 vindt voor belangstellenden een inloopbijeenkomst plaats in café-restaurant De Mol, Heinoseweg 32 te Wijthmen. Er is geen vast programma. Belangstellenden kunnen tussen 13.00 en 20.00 uur binnenlopen voor informatie over het MER-onderzoek en de te volgen procedure. Ook kunnen ze hierover vragen stellen aan medewerkers van Rijkswaterstaat. In deze fase van het proces kunnen nog geen ontwerpen worden getoond.

Op de site van het Centrum Publieksparticipatie staat van dinsdag 19 oktober tot en met maandag 15 november veel informatie over de N35 Zwolle–Wijthmen. Gedurende deze periode kunnen belanghebbenden hun reactie geven via het reactieformulier op www.centrumpp.nl of per post sturen naar Centrum Publieksparticipatie, o.v.v. N35 Zwolle-Wijthmen, Postbus 30316, 2500 GH Den Haag.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.