ZomerOndernemer helpt jongeren bij starten onderneming

In veertien regio’s in Nederland start komende zomervakantie het gratis project ZomerOndernemer voor jongeren tussen de 15 en 23 jaar. Het project helpt jongeren in zes weken bij het starten van een onderneming.

Ze volgen een driedaagse training en zijn wekelijks te gast bij lokale ondernemers voor workshops, presentaties en rondleidingen. In de tussentijd werken de deelnemers aan hun bedrijf. Het project sluit af met een feestelijke kick out waarbij de jonge ondernemers hun onderneming presenteren voor een groot publiek. Na de zomervakantie bepalen de jongeren zelf of ze verder gaan met het bedrijf of niet. Ze zitten nergens aan vast en inschrijven bij de KvK is tijdens het project niet verplicht. Deelname is gratis. Sterker nog, de deelnemers ontvangen een startkapitaaltje.

ZomerOndernemer is een project van Stichting The New Entrepreneur en bestaat al sinds 2010. Komende zomer start het project in de regio Achterhoek, Amersfoort, Arnhem, Ede, Flevoland, Graafschap, IJsseldelta, Landelijk Zaanstreek-Waterland, Meppel/Steenwijkerland/Staphorst, Oss-Bernheze, Rotterdam, Twente, Utrecht/Stichtse Vecht/Nieuwegein en Zeeland. Het doel van het project is het ontwikkelen van ondernemerskwaliteiten bij jongeren en het bevorderen van zelfstandig ondernemerschap.

Dankzij de steun van landelijke en regionale sponsoren is deelname aan het project kosteloos. Het enige wat jongeren nodig hebben is een bedrijfsidee. Er is zelfs ruimte om tijdens het project op vakantie te gaan. Deelnemers mogen maximaal twee terugkomdagen missen. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via www.zomerondernemer.nl. In elke regio is plek voor maximaal dertig deelnemers.

|Doorsturen

Uw reactie