Muzikaal seizoen van start op Landgoed Vilsteren

Op zondag 23 september wordt het muzikaal seizoen op Landgoed Vilsteren geopend met een recital door twee jonge musici, violiste Chloë Elsenaar en pianiste Ischico Velzel. Ze spelen werken van onder andere Veracini, Massenet, Svendsen en Monti. Het concert begint om 15.00 uur in het landgoedcentrum, de entree bedraagt 10 euro. Jongeren tot en met 18 jaar hebben gratis toegang.

Chloë Elsenaar heeft op zesjarige leeftijd haar eerste vioollessen gekregen. Na een aantal jaar in Ommen is zij onderwijs gaan volgen op de Zwolse Vioolacademie van Adriaan Stoet. Vele lessen en masterclasses bij gerenommeerde musici leverden haar diverse eervolle vermeldingen en prijzen op, waaronder de tweede prijs bij het Prinses Christina Concours. Ze speelt op een viool gemaakt in de traditie van de Cremonese school, waar ook Stradivarius onder viel. De strijkstok is een W. Dörfler.

Pianiste Ischico Velzel kwam al op 15-jarige leeftijd in de jong talent klas van het Amsterdams Conservatorium. In juni dit jaar heeft ze haar bachelor afgerond op het ArtEZ conservatorium. Binnenkort begint ze op het Conservatori del Liceu te Barcelona aan haar master, bij Albert Attenelle, specialist Spaanse muziek. Ischico is actief kamermusicus.

Veelzijdig
Ischico en Chloë spelen regelmatig samen. Het repertoire voor dit concert komt uit uiteenlopende periodes, van componisten uit Noorwegen tot en met Italië. Het belooft een veelzijdige en boeiende middag te worden.

Dit concert maakt deel uit van de serie landgoedconcerten Vilsteren. Voorafgaand aan het concert kunnen belangstellenden een wandeling maken over het landgoed. Wandelroutes zijn te vinden in het landgoedcentrum. Na afloop van het concert is het landgoedcentrum geopend voor een gezellige nazit.

Het volgende concert is op 14 oktober in de Willibrorduskerk, een Evensong met het Collegium Musicum Salland.

|Doorsturen

Uw reactie


Onze krant


Volg ons op Facebook


Volg ons op Twitter
Vechtdal Centraal wordt gehost door:
EG COMPUTER SPECIALISTEN

Agenda

Weer