Oud-wielrenner Gert Jakobs te gast op ‘avondje sport’ van Volkspartij Ommen Vooruit

Op maandagavond 11 september houdt de politieke beweging VOV (Volkspartij Ommen Vooruit) een themabijeenkomst waarin sport centraal staat. De meeting wordt gehouden in de Spil, het clubgebouw van voetbalvereniging OVC ’21, gelegen aan de Sportlaan 6 in Ommen. De aanvang is 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur, en spreekstalmeester is niemand minder dan oud-profrenner Gert Jakobs.

“We weten dat Gert zeer gepassioneerd over sport kan praten en dat hij het belangrijk vindt dat ook de overheid voldoende randvoorwaarden creëert om iedereen in de gelegenheid te stellen om aan sportactiviteiten deel te nemen”, legt Gerrit de Jonge de keuze uit voor de makkelijk babbelende wielrenner. “Vandaar dat het belangrijk is dat ook op lokaal niveau door het gemeentebestuur een goed sportbeleid voor iedereen wordt vastgesteld. Naast een leuke avond wil de VOV daarom vanuit de bevolking, maar zeker ook vanuit de verschillende sportorganisaties, horen wat hun ideeën en voorstellen zijn, zodat wij als VOV voldoende informatie krijgen om sportbeleid goed onderbouwd in ons
verkiezingsprogramma 2018-2022 op te nemen. We hopen en gokken op een royale opkomst”, neemt het raadslid alvast een voorschot op een succesvol avondje. “De toegang en de koffie zijn gratis, maar vol is vol. In de Spil is voor maximaal 200 personen plaats.”

Gert Jakobs (Emmen, 29 april 1964) is een voormalig wielrenner uit de provincie Drenthe. Hij nam vijf keer deel aan de Tour de France met de PDM-ploeg. Jakobs reed de mondiaal meest bekende ronde vier keer uit. In 1988, 1989, 1990 en 1993 eindigde de meesterknecht van rassprinter Jean-Paul van Poppel als respectievelijk 145e, 136e, 140e en 127e. In de Tour van 1987 viel de Drent uit. Jakobs werd gezien als superknecht.

Hij trok jarenlang de sprint aan voor ploeggenoot Jean-Paul van Poppel. In 1984 deed Jakobs samen met Maarten Ducrot, Erik Breukink en Jos Alberts mee aan de Olympische Zomerspelen in Amerika. Het viertal greep op de 100 kilometer ploegachtervolging net naast de medailles en eindigde als een vierde. Jakobs is vaste tafelgast bij het RTL programma Tour du Jour en vervult door zijn ludieke en originele antwoorden, verrassende invalshoeken en kwinkslagen zo’n beetje dezelfde rol als René van der Gijp bij Voetbal Inside.

|Doorsturen

Uw reactie


Onze krant


Volg ons op Facebook


Volg ons op Twitter
Vechtdal Centraal wordt gehost door:
EG COMPUTER SPECIALISTEN

Agenda

Weer