Informatieavond over lokaal opgewekte zonne-energie in Vilsteren

Energiecoöperatie Zon op Vilsteren gaat in samenwerking met de bewonersgroep Duurzaam Vilsteren en Buurkracht ruim vijfhonderd zonnepanelen op de schuur van de familie Langenkamp uit Vilsteren plaatsen. Het hele dorp kan van de opgewekte energie meegenieten. Op 24 april lichten de organisatoren dit zonneproject toe tijdens een informatiebijeenkomst vanaf 20.00 uur in het Parochiehuis.

Het collectieve zonnedak is een vervolg op de zonnepanelenactie die Duurzaam Vilsteren eerder organiseerde. Daar deden maar liefst 24 huishoudens aan mee. “Nu brengen we zelf opgewekte zonne-energie ook binnen handbereik van inwoners die bijvoorbeeld in een huurhuis of in beschermd dorpsgebied wonen”, zegt Frans Bakker van Duurzaam Vilsteren/Zon op Vilsteren. “Het project is zo opgezet dat inwoners van het Vechtdal in en rond Ommen tot aan de omgeving van Dalfsen (Postcodes: 7734, 7722, 7231, 8146 en 8147) kunnen meedoen. Inwoners van Vilsteren hebben een streepje voor: zij krijgen als eersten de kans om zich in te schrijven.

Investering
Belangstellenden kunnen meedoen door zonnepanelen te financieren. Vervolgens krijgen zij ten minste vijfiten jaar een forse korting op hun energierekening én een deel van de opbrengst van de stroom. Frans: “Je betaalt ongeveer € 280,- voor een certificaat, en zo’n certificaat staat voor een verwachte opbrengst van 250 kWh per jaar. Je kunt één of meerdere certificaten aankopen – tot maximaal je eigen verbruik. Bij de huidige belasting en stroomprijzen, verdien je je inleg in 7 of 8 jaar terug.”

Informatiebijeenkomst
Tijdens de bijeenkomst op 24 april vanaf 20.00 uur in het Parochiehuis krijgen inwoners uitleg over hoe het project precies werkt: hoe schrijf je je in, hoe ziet de rekensom er precies uit, wat zijn de voorwaarden en hoe gaat de verrekening met de energierekening in z’n werk? Ook is er ruime gelegenheid om vragen te stellen en om direct in te tekenen.

Meer informatie
Inschrijven kan ook nu al via www.zonopvilsteren.nl. Hier is ook meer informatie te vinden. Voor meer informatie over samen verduurzamen in Vilsteren kun je terecht op www.buurkracht.nl/vilsteren


 

|Doorsturen

Uw reactie


Onze krant


Volg ons op Facebook


Volg ons op Twitter
Vechtdal Centraal wordt gehost door:
EG COMPUTER SPECIALISTEN

Agenda

Weer