Uit Hei en Dennen: Vakantieplannen

De meeste mensen gaan nu hun vakantiebestemming plannen, zeker als je schoolgaande kinderen hebt.
Wij senioren zijn, volgens de mensen van middelbare leeftijd, die rijke stinkers die vorstelijk ons pensioen en AOW verbrassen. Die babyboomers, die naar Schiphol rijden om daar een vliegtuig te nemen naar de Emiraten. Business class, want foei, ouders met jammerend kinderen willen we niet in onze omgeving.

Als we aankomen per limousine, betrekken we onze luxe kamers met uitzicht op zee en palmen. Vervelend dat we toch helemaal zelf onze koffers moeten uitpakken. Gelukkig zijn er barmhartige Samaritanen die je spulletjes weer fraai glad strijken. Wij houden ons deze weken niet aan onze doktersvoorschriften. Ben je gek, zo gauw gaat een oude van dag niet dood hoor. En het is ook maar vier weken per half jaar hè. Kijk ons eens genieten van alle weelde.

Maar nee, lieve mensen. Verloofde en ik moeten spontaan braken bij de gedacht aan zo’n vakantie. Wij zijn zelfs totaal geen vakantiegangers. Gelukkig wonen we in het mooiste gedeelte van Nederland, net als u, dus moet het vakantiedoel wel heel aanlokkelijk zijn om er huis en haard voor te verlaten. Nu heb ik een partner, die van plannen houdt en dus op het dashboard een briefje heeft liggen met de highlights van de omgeving. Die werken wij dan af.

Mooie oude burcht gezien, vakwerkhuizen bekeken, koffie gedronken bij leuk cafeetje, die plek kan afgestreept worden. Volgende attractie, etc. Je ziet op die manier echt alles op het lijstje. Maar ik wil slenteren, winkeltjes uit en in, hier een wijntje met lekkers en daar een leuk huisje bekijken, een “kerst in de zomer winkel”, iets lekkers eten en drinken, op terrasjes mensen bekijken.......

kortom, een beetje niksen in een mooie omgeving. Boeken en tijdschriften lezen op de hotelkamer als het regent, en anders gewoon lekker op een bankje luieren. En vooral mensen bekijken. Het mag niet boven de 27 graden komen, dat trekken we niet meer. We kunnen het nog wel, maar waarom zouden we? Gewoon wat lummelen, eten, drinken, kletsen, boekje lezen, mensen bekritiseren (ja, lelijk gedrag) en na 5 dagen weer naar huis, naar Ommen. Dan buurman bedanken voor z’n controle op huis en haard en dankbaar de post en kranten mee nemen. Koffers uitpakken, was draaien en lekker op de bank ploffen met kranten en tijdschriften. Het aller aller fijnste van een vakantie is toch THUIS KOMEN.

Antoinette

|Doorsturen

Onze krant


Volg ons op Facebook


Volg ons op Twitter
Vechtdal Centraal wordt gehost door:
EG COMPUTER SPECIALISTEN

Agenda

Weer