Uit hei en dennen: Vakantie

Je zult deze zomer maar onderweg zijn naar een warm land. Wist jij veel toen je in februari een reis boekte naar verre paradijselijke stranden. Dus daar sta je op Schiphol, nagezwaaid door je bruinverbrande taxichauffeur. Hè, zo fijn, we vliegen naar Ibiza, Mallorca of Zuid Frankrijk. Daar heb je gegarandeerd alle dagen zon. Hoe lang de rijen voor de incheckbalie zijn? Tot voor de ingang.

Voor zonnige oorden hoef je dit jaar niet naar verre zuidelijke landen. Je stapt al zon gekleurd het vliegtuig in. Ja hoor eens, je hebt die reis betaald en alleen met een bewijs van ziekenhuisopname wordt die som vergoed. Zo vlogen ook wij met onze dochtertjes naar Marokko. Bij het afdalen van de vliegtuigtrap verschroeiden we al. Dus nee, wij hadden ook toen thuis moeten blijven, daar waar alles voorhanden was met een zwembad op afstand van 2 km. Nog veel erger was de reis van een bejaarde dame naar Israël. Zij deed twee stappen buiten haar airconditioned hotel en bivakkeerde daarna 10 dagen in de hotellounge.

Wij zijn geen vakantiegangers. Het is gedoe! Wij blijven thuis bij onze bronpomp. Hier is alles nog groen en fleurig. Bovendien is Ommen in de vakanties nog gezelliger. De bissingh, kermis, markten, sport en spel............alles is in deze regio aanwezig. Lekker bootje varen op de Vecht en Regge, kortom, veel beter is niet te verdragen. Helaas zetten mijn enkels en voeten bij deze hitte geweldig op. Dus even naar de huisarts, lekker keuvelend met mensen in de koele wachtkamer.

Was het een ernstige zaak met die ophoping van vocht? Moest ik aan de plaspillen? Welnee, gewoon af en toe met de benen omhoog en me gedeisd houden. Maar ja, dat paste nou helemaal niet bij mijn plotselinge schoonmaakdriften. Kon ik die beteugelen? Absoluut NIET. Wat in mijn hoofd zit heb ik niet.............ergens anders.

Dus zijn nu de tweede en derde etage schoon, opgeruimd, ontdaan van overbodigheden en dus klaar, ook in de heftigste warmte. Ik ben gewoon niet te stoppen. Nu is alleen de kelder nog rommelig. We hebben nl 16 grote dozen met kerst- paas en herfst decoraties. Ja, dat vond ik in het verleden leuk. Ik moet er nu niet meer aan denken. Er komt nu nog één boom, that’s it. Willen onze kinderen er iets van? Niet erg aannemelijk, de decoraties zijn wat over de datum.

Wachten jullie ook op een hoosbui?

Antoinette

|Doorsturen

Uw reactie


Onze krant


Volg ons op Facebook


Volg ons op Twitter
Vechtdal Centraal wordt gehost door:
EG COMPUTER SPECIALISTEN

Agenda

Weer