Uit Hei en Dennen: Sport genoegens

Hè hè, de Olympische Spelen in Pyeongchang lopen op hun laatste benen, in ons geval, schaatsbenen. TV en Radio hebben iedereen heftig mee laten genieten.

Ik ben graag op de hoogte van het nieuws, dus ‘s ochtends staat in de badkamer mijn radio op Nederland 1. Met politiek nieuws en dat wat er verder in de wereld gebeurt. De sportberichten komen altijd zo heftig binnen, juichend of treurend. Erben Wennemars vind ik een verademing bij al dat sportnieuws. Zijn licht Sallandse accent spreekt me aan, maar vooral zijn enthousiasme maakt me vrolijk. Waar ik hem in het verleden wel eens hoorde stotteren, hoor ik daar nu weinig meer van. Het stoorde me nooit. De man is zo enthousiast en wil zo veel in één keer kwijt, dan ga je vanzelf een beetje stotteren. Dus door Erben vind ik de ijs- en sneeuwpret op radio en tv heel boeiend. Dalfsen zal hem bij thuiskomst vast enorm bejubelen en eren. Renate Wennemars schrijft enorm interessante, met humor doorspekte columns in De Stentor. Daarvoor moet je flink op de hoogte zijn van alle nieuws in binnen- en buitenland. Een geweldig duo met kinderen, waar natuurlijk ook een flinke dosis sport in gegoten zit.

Het is op dit moment heel koud en daar zou best natuurijs uit kunnen ontstaan. Mijn hele familie en van verloofde zijn allemaal sportfanaten. Ze beklommen het ijs en schaatsten op hun kinderschaatsjes fier hun rondjes. Ik ook hoor, achter een stoeltje. Veel verder is het nooit gekomen. Nou ja, op een ondergelopen plas in het weiland heb ik ooit een poëzie boekje gewonnen. Dat moet een tragische wedstrijd zijn geweest of meester Wensink vond het sneu, dat ik zo kou kleumend meer liep dan schaatste. Het is ook niet gezegd dat je per se schaatsend aan de finish moest komen.

Sport is moord heb ik wel eens geschreven. Dat is onzin hoor, maar in de tijd, dat ik mijn bedrijf had, heb ik heel wat begipste medewerkers zien binnenstrompelen met een geel doktersadvies. “Ik mag de eerste zes weken niet werken”. Ik kon daar niets tegen doen, de wet schrijft in Duitsland voor, dat de arts die je Krank schreibt gerechtigd is dit te beslissen. Mocht de werknemer toch kiezen voor z’n zittende bureaubaan, dan zou alles wat er met hem gebeurde, ook onderweg, voor rekening van de werkgever zijn. En sport verbieden? Dat kan natuurlijk niet!

Antoinette

|Doorsturen

Jos Jansen

2018-02-26 16:01:15

Het is mij onbekend wie deze column schrijft, maar het is voor mij onbegrijpelijk dat zij de stukjes van Renate Wennemars interessant vindt en met humor doorspekt... Ik vind het buitengewoon slechte stukjes en het is een schande dat De Stentor deze onzin publiceert.

Uw reactie


Onze krant


Volg ons op Facebook


Volg ons op Twitter
Vechtdal Centraal wordt gehost door:
EG COMPUTER SPECIALISTEN

Agenda

Weer