Uit Hei en Dennen: Nieuwsgaring

Hoera, we hebben een regering in Nederland. Ik heb ze niet gemist hoor, alles liep gewoon door. Het was wel rustig zo. Ik ben trots op Rutte, die kennelijk met groot gemak en gemoedsrust de diverse kritieken pareert, vaak met een dosis humor en vooral heel zelfbewust en bijna genoegzaam.

Het is even wennen aan de diverse ministers en staatssecretarissen. Nog steeds te weinig vrouwen, maar daar is op ieder gebied gebrek aan. Ik vind ze allemaal zo snel ingewerkt. Geen aarzelingen of haperingen tijdens een haastig interview, alsof ze daar enorm in begeleid zijn door de doorgewinterde partijspecialisten. Wat leren we veel door de interessante series over het reilen en zeilen van een ministerpresident of de president van de USA. Ik ben dol op al die intriges, die wel heel veel symptomen met de werkelijkheid aangeven. De vileine Kevin Spacy moeten we dus voortaan missen. Jammer, ik was/ben fan van hem. Zijn acteertalent is van een enorme klasse. Geweldig dom om jarenlang allerlei mannen en vrouwen sexueel lastig te vallen.

In vroeger tijden bleef dat lange tijd geheim, ach je was beroemd en dan mocht je wel wat “smetjes” vertonen. Maar wat we nu van politici, acteurs en grote bedrijfsbonzen weten, er komt geen eind aan. Bij iedere nieuwsuitzending of gespreksronde komen de beschuldigingen langs. We willen het ook allemaal weten. Het is hot news waar iedere zender van wil profiteren. Hijgerig en hongerig wordt van alles gesuggereerd over bedrog, geweld en sex.

Genant hè. En het is dus van alle tijden. Ook in kerken, geloofsgemeenschappen, gezinnen, sektes, bedrijven, filmindustrie etc. Het lijkt een mannen “ding”. Wat maakt ze toch zo egocentrisch en machtswellustig? En waarom doen vrouwen het niet, of in ieder geval minder. Macht erotiseert. Sommige vrouwen zijn daar kennelijk in geïnteresseerd. Hij kan kreupel, gebocheld of lilliputter zijn, met z’n macht en geld willen ze hem WEL. Tot ze weduwe zijn en een jonge Adonis verschalken met het geërfde geld.

Ik heb het van dichtbij meegemaakt. Er dwarrelden heel wat jonge dames om mijn vader. Allemaal verwachtten ze een interessant en chic leven met deze wat oudere heer. Als oudste dochter werd ik opgetrommeld om de nieuwe dame wat te laten opkalefateren, zodat ze niet te zeer in zijn kringen zou detoneren. Ach, als ze maar jong, lief en blond was, om zijn grapjes lachte en tafelmanieren bezat. Dat is allemaal aan te leren.

Antoinette

|Doorsturen

Uw reactie


Onze krant


Volg ons op Facebook


Volg ons op Twitter
Vechtdal Centraal wordt gehost door:
EG COMPUTER SPECIALISTEN

Agenda

Weer