Schippers kamperen op de Vecht

Nu de jachthaven vernieuwd is en er meer aanlegsteigers zijn, neemt de drukte op de Vecht in Ommen toe. Talloze boten leggen aan om één of meer dagen te blijven. Een vrolijk gezicht, als je langs de haven loopt. Vanaf de brug is het uitzicht ook geweldig: al die schuiten, licht schommelend aan de steigers.

v.l.n.r. Rafaell, Cheyenne, Kaitlynn en Michelle.

Tekst en foto Gea Slotman

Marcel en Ilona Logger uit Apeldoorn vierden vorige week met hun kinderen Michelle (15), Rafaell (12) en Kaitlynn (10) vakantie op de Vecht. Ze zijn zondag aan komen varen en meerden motorjacht ‘Elisa’ een paar dagen aan in Ommen. Michelle’s vriendin Cheyenne (16) was ook mee. Hoe beleven zij hun vaaravontuur?
Ilona: “Deze vaarvakantie was voor ons de eerste keer. Het is ons zo goed bevallen, dat we misschien volgend jaar wel weer bespreken.” Marcel: “De plek is leuk en de omgeving is mooi.”
Ilona: “De Bissingh is gezellig en de markt was ook leuk.”
Marcel: “Alleen het havengebouw is een beetje klein en gaat tegen 21 uur al dicht. Dat is jammer.”
Ilona: “Dus als je ’s nachts naar de wc moet… “
Marcel: “En er is maar één douche en één wc. Dat is te weinig, omdat er nu veel meer boten aanleggen in Ommen.”
Ilona: “Er is voor zes mensen plek in de boot. Maar als het nodig is, is er altijd wat te bedenken. Dan kan er misschien een tentje naast gezet worden. Je betaalt per nacht. Hoeveel, dat ligt aan het aantal meters van je boot.”
Rafaell: “Ik vind het wel leuk, varen.”
Cheyenne: “Je kunt heel snel bruin worden.”
Michelle: “Het is een keer wat anders. Je gaat toch iets nieuws ontdekken. Andere steden, waar je nog nooit bent geweest.”
Kaitlynn: “Ik vind het rondvaren leuk. En het stadje waar we zijn.”
Ilona: “Het is anders dan op een camping. Je hebt meer vrijheid. Op een camping ben je bijna verplicht een aantal dagen te staan, maar als je het nu ergens niet leuk vindt vaar je zo weer verder. Na Ommen kun je een heel klein stukje doorvaren, daarna niet meer. Er zijn teveel sluisjes, daar kan de boot niet door: het is allemaal net te krap. Er schijnen plannen te zijn om dat te veranderen, maar dat weet ik verder niet. Marcel is de stuurman. Michelle heeft al gevaren.”
Cheyenne: “Ik niet, ik mag straks nog een stukje varen.”

Motorjacht ‘Elisa’ is eigendom van hun kennissen, Johan en Herma Mud uit Zwolle.

Herma: “Zes jaar geleden hebben we de boot gekocht. We varen van hier naar daar. Naar Genemuiden, Hasselt, Kampen. Dokkum in Friesland… Echt overal heen. Volgende week varen we zelf weer. Naar Genemuiden.”
Johan: “Het is een Hoekstra Kruiser. Met een oude Mercedes motor. Hoe oud de boot is? Dat durf ik niet te zeggen. We hebben hem – met brandschade- als opknapper voor 6000 euro gekocht. Ik heb hem opgeknapt, er zit binnen- en buitenbesturing op. Met mooi weer kunnen we dus lekker achterop zitten. We hebben Digitenne, want ’s avonds kijken wij altijd tv. De jeugd wil internetten. Dat hebben we niet aan boord, dus zijn ze afhankelijk van Wi-Fi. Op het havengebouw zit een Wi-Fi antenne en als er geen goede verbinding is, gaan ze met zijn allen tegen de muur van het gebouwtje zitten. Een mooi gezicht, ha ha ha.’’

|Doorsturen

Uw reactie


Onze krant


Volg ons op Facebook


Volg ons op Twitter
Vechtdal Centraal wordt gehost door:
EG COMPUTER SPECIALISTEN

Agenda

Weer