Record touwtjespringen niet verbroken

Zo'n 21 jaar geleden deed Ommen mee aan het record touwtjespringen, georganiseerd door de Postcode Loterij Recordshow. Det record waarmee de Ommer springers wonnen stond en staat nog steeds op 36 springers tegelijk in het touw. Zaterdag was er een reünie van degenen die toen mee gedaan hebben.

Ruim 35 oud-deelnemers hadden zich ervoor opgegeven en wilden een poging wagen het record te evenaren c.q. te verbeteren met Henk Kampman als coach. Ondanks verwoede pogingen slaagden ze daar helaas niet in.

"Ja, we zijn ook allemaal 21 jaar ouder geworden Dan wordt het er niet makkelijker op", verzuchtte een deelneemster met het zweet blank op het voorhoofd.

Het mocht de pret niet drukken. Zeker niet omdat Gert Witte door wijkagent Jan Voortman in de boeien geslagen werd, wegens een al, naar verluidt, 21 jaar openstaande parkeerboete. Hij werd hij afgevoerd in de politieauto, maar gelukkig bracht Jan Voortman hem toch weer terug en deden de deelnemers een zoveelste poging om het record te evenaren. Een stevige plensbui maakte een eind aan de pogingen, maar daarna werd er bij Flater Eten en Drinken nog lang nagepraat over het record van destijds.

|Doorsturen

Uw reactie


Onze krant


Volg ons op Facebook


Volg ons op Twitter
Vechtdal Centraal wordt gehost door:
EG COMPUTER SPECIALISTEN

Agenda

Weer