Raadsleden laten haringparty VOV schieten

De VOV (Volkspartij Ommen Vooruit) had vrijdagmiddag een bijeenkomst in het horecagebouw van camping de Besthmenerberg. Gastspreker was Reinier Hogendorp, die de kaderleden tips en ‘handvaten’ aanreikte om de bevolking nog beter van dienst te kunnen zijn en op juiste wijze te informeren. “Want”, zo beweert partijvoorzitter Daan Geurs, “participatie is een stokpaardje van ons."


Tekst: Willem Lampe

"Wat wij willen is de burgers nauw betrekken bij de plannen die we hebben en op de hoogte houden van het gemeentelijke besluitvorming. Met andere woorden het beleid belichten. We kunnen ons voorstellen dat er vragen zijn over de coalitie bijvoorbeeld of de verkeerssituatie rond de brug. Verder willen we horen wat er leeft onder de bevolking. Maar het hoeft niet perse politiek getint te zijn hoor, daarom zitten we ook hier op de camping, in een informele setting", aldus Geurs.

Fractievoorzitter Gerrit de Jonge had voor zijn vakantieverblijf een biertap geplaatst en was druk in de weer met nieuwe haring kaken, die desgewenst geserveerd werd met of zonder broodje. Het weer werkte mee, maar de opkomst onder de collega raadsleden viel tegen. Slechts de VVD was vertegenwoordigd. “Tja”, verzuchtte een bezoeker, “de mond vol over verbinding, maar slechts een enkeling neemt de moeite om af te zeggen. Het merendeel blijft weg. Jammer.” Volgens De Jonge moet dat anders, “ik heb niets tegen een scherp debat, maar daarna moet je een biertje met elkaar kunnen drinken, zonder rancune. Dat blijft lastig in Ommen.”

Een teer punt dat toch ter sprake kwam was de in de ogen van de partij tegenvallende verkiezingsuitslag. Flink meer stemmen, maar geen zetel erbij. De partij bleef op twee raadsstoelen staan. “De les die we geleerd hebben is dat we nog meer zichtbaar moeten zijn in de laatste paar maanden voor de verkiezingen”, beseft Geurs zich. “Alles wat je daarvoor doet is snel vergeten. Daarnaast vind ik dat je beloftes moet nakomen. De LPO was voor verruiming van de openingsdagen van winkels op zondag. Nu gaan ze plots mee met het CDA en de ChristenUnie en willen een onderzoek naar behoefte. Weggegooid geld. Die behoefte is allang duidelijk en heeft zich al bewezen. Maar goed, dat is blijkbaar de tol die je moet betalen als je wil besturen en een wethouder wil leveren.

En verder, ach de gesprekken laveerden van het weer tot de NS en van FC Twente tot de verkeerssituatie bij de Hessel Mulert brug. Zonnetje er bij, haring happen en wegspoelen met een biertje, ja, het mocht wel zo.

|Doorsturen

Uw reactie


Onze krant


Volg ons op Facebook


Volg ons op Twitter
Vechtdal Centraal wordt gehost door:
EG COMPUTER SPECIALISTEN

Agenda

Weer