On-Nederlands Big Bang Kendama Festival van start

'Nu is de tijd. Tijd om te laten zien dat er een andere manier is. Een andere manier om onze levens te leven. Als wij als broers en zussen in een familie samen spelen, leren en werken, kunnen wij de wereld zoals wij die kennen veranderen. We zijn liefde. We zijn licht.' Zie daar de omschrijving van het Big Bang Kendama Festival dat tot en met zondag wordt gehouden op biologisch dynamisch landgoed Oergoed in Witharen.

Kendama, het Japanse houten spelletje, staat centraal. Dat lijkt een hoop zweverij, maar niks is minder waar. Volgens de organisatie is het een prachtig, leuk festival voor het hele gezin met paarden, wagens, ridders, lekker eten en goede muziek, biologisch dynamische friet, pannenkoeken, uitsmijters en appeltaart.

Het begon allemaal met een houten spelletje uit Japan. Kendama heet het en het is een spelletje dat een goede hand-oog coördinatie vraagt en een beetje geduld. Een eerlijk spelletje waar tijdens het festival ook nog eens 750 euro mee valt te winnen, vooropgesteld natuurlijk dat er een kampioen uit de bus komt. Kendama-spelers van over de hele wereld komen naar Witharen om te laten zien wat ze kunnen. Natuurlijk hoort daar een feestje in stijl bij met leuke relaxte muziek, goed eten en de nodige activiteiten.

Iedereen welkom
Oergoed heeft als doel om iedereen aan betaalbaar eerlijk eten te helpen en het beste voedsel in houten kratjes rond te brengen met paard en wagen. De missie van het Big Bang Kendama Festival is om mensen een geweldige ervaring te geven en te laten zien dat ‘we’, zo schrijft de organisatie, ‘lief tegen elkaar kunnen zijn, een mooie tijd met elkaar hebben en dat iedereen welkom is. Van gehandicapte kinderen tot jongeren en volwassenen tot stokoud’.

Vervelen is uitgesloten. Er zijn verschillende podia: twee stuks in prachtige tipi’s en eentje in de splinternieuwe groentekas van Oergoed. Een unieke, eenmalige ervaring en dat gecombineerd met eerlijk eten, zoals biologisch dynamische pizza’s uit de steenoven. En wie er geen genoeg van krijgt kan gewoon lekker blijven slapen op de camping.

Veel werk
Tot een week op zes geleden lag het terrein er maagdelijk bij. Er was helemaal niks. Met veel vrijwilligers en de nodige hoop, geluk en liefde is er veel gebeurd. De groentenkas staat, er is gestraat, de paardenbox is omzoomd met robuuste houten palen en planken en het terrein is volledig ingericht met onder meer speelse bouwsels De komende dagen lopen er ridders in volle harnassen rond met jonkvrouwen en narren. Vervoer van en naar het station in Ommen is geen probleem. Dat gebeurt met Belgische trekpaarden en een wagen.

Er valt van alles te beleven, te ruiken en te proeven. De prachtige Oergoed-tuin is te bekijken, evenals de duurzame en geweldige bouwprojecten die zijn vervaardigd van tweedehands materialen. Met veel liefde en aandacht zijn er prachtige kunstwerken gebouwd die ook nog eens als woning kunnen dienen.

Kaarten
Kaartjes voor één dag kosten 25 euro. Voor twee dagen moet 45 euro worden afgerekend en wie het hele festival wil meemaken, betaalt 75 euro. De kaartverkoop loopt en op is echt op. Kijk voor meer informatie op www.bigbangkendama.com. Het festival is tot en met zondag van 10.00 tot 17.00 uur te bezoeken.

|Doorsturen

Uw reactie


Onze krant


Volg ons op Facebook


Volg ons op Twitter
Vechtdal Centraal wordt gehost door:
EG COMPUTER SPECIALISTEN

Agenda

Weer