Lampie: Autosticker

Niet dat ik er trots op ben, maar inderdaad, ik ben nieuwsgierig van aard. Gezond nieuwsgierig overigens. Ergens het fijne van willen weten is op zich geen verkeerde eigenschap toch?

Zo ben ik laat, maar cum laude geslaagd voor mijn rijbewijs. Het theoretische gedeelte gaf problemen, zal met de gevorderde leeftijd te maken hebben, maar de praktijkoefening was, pats, boem, bingo! Hoe dan ook, ik had, 58 lentes jong destijds, een ervaring op die over het algemeen is weggelegd voor jongens en meisjes van achttien jaar. En dan heb ik het niet over van dattem.

Als gecertificeerd chauffeur stond mijn aangeboren nieuwsgierigheid me onlangs in de weg. Voor me, op de Varsenerdijk, reed een blauwe auto. Lichtblauw. Nog lichter dan het korenbloemblauwe shirt van OVC ’21. Merk? Sorry, in die materie ben ik niet thuis. Ik kijk naar kleur. Wat auto’s betreft speelt mijn nieuwsgierigheid vreemd genoeg niet op. De blauwe auto had een gele sticker op de achterruit, met zwarte letters. Ik wilde zien wat er op stond. Het was niet van een voetbalclub en ook geen aanbeveling voor een speeltuin of dierentuin vermoedde ik.

Bij de stoplichten in Varsen kroop ik zóóó dicht achter mijn voorganger, dat mijn vrouw waarschuwde. “Zit niet zo te bumper kleven.” “Sorry, kun jij zien wat er op die sticker staat?” “Nee, maar dat kan ik wel raden.” “Wat dan?” “Baby aan boord. Kijk maar, voetjes.” “Nu je ’t zegt. Denk je dat er echt een baby in die auto zit?” “Waarom niet?” “Ik zie geen kinderstoeltje.” “Joh, maak je niet druk, wat maakt ‘t uit.” “Nou…, levensgevaarlijk zo’n sticker.” Een deels vragende, deels stuurse blik, die ik na al die jaren ken, wetende dat er een vermoeiende zucht achterna komt. “Hoezo levensgevaarlijk?” “Ik kan me voorstellen nieuwsgierige Aagjes willen weten wat er op die sticker staat.” “Ach joh, het is een advies om afstand te houden.” “Dat moet toch altijd!?” “Tjonge jonge, als de heer Zeurzak sterft, ken ik z’n opvolger!”

“Serieus, het nut ontgaat me. Je moet sowieso afstand houden, maar ik hoef niet te weten dat die twee het een jaartje geleden met succes hebben gedaan.” “Maak je niet druk. Ze zijn gewoon trots en de hele wereld mag weten dat ze papa en mama zijn geworden en zuinig zijn op hun kindje, punt!” “Toch begrijp ik ’t niet.” “Zit niet te zeiken. Jij wilde een sticker van Ajax op de auto plakken.” “Dat ligt anders!” “Ajax biedt de mensen plezier en houvast. Door Ajax behoudt de supporter zijn trots, waardigheid en weet waarvoor hij een jaartje of zeventig, tachtig op deze aardkloot heeft rond gebanjerd. De club geeft de mens identiteit.” “Denk er om, geen Ajax op de ruit. Er lopen genoeg idioten die op tilt slaan bij zo’n sticker en de spiegel er af slaan. Oké, dan maar een vaantje van OVC ’21 aan de spiegel.” “Niks, dat belemmert het zicht.” “Goed, dan alleen een sticker.” “Prima, plak maar op je snufferd, wordt het mooi rustig van…”

|Doorsturen

Uw reactie


Onze krant


Volg ons op Facebook


Volg ons op Twitter
Vechtdal Centraal wordt gehost door:
EG COMPUTER SPECIALISTEN

Agenda

Weer