Herfstshow 'De Tuinfluiter' in Ommen

Onder auspiciën van haar overkoepelende organisatie, de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers, organiseert de Ommer vogelvereniging 'De Tuinfluiter' van woensdag 15 t/m zaterdag 18 november voor de vierenvijftigste keer haar jaarlijkse herfstshow.

Tijdens dit evenement presenteren vogelliefhebbers uit Ommen en omgeving hun zelfgekweekte kanaries, tropische vogels, parkieten, Europese cultuurvogels, sierduiven en grondvogels aan het grote publiek in Ommen en collega-kwekers uit de wijde regio. De diversiteit en de hoeveelheid ingezonden vogels maken het noodzakelijk dat dit jaar een viertal keurmeesters van de NBvV, met elk hun eigen specialiteit, de vogels waarderen op o.a. tekening, formaat, conditie en kleur. De Ommer vogelvereniging is er trots op dat tijdens de show het recordaantal van 365 vogels zijn te bewonderen.

Voorafgaand aan de show hebben de deskundigen van de NBvV de kampioenen aangewezen en vanaf woensdagavond zijn de vogels van diverse pluimage te bekijken in een sfeervol ingerichte showruime waarbij natuurlijke materialen in warme herfsttinten bepalend zullen zijn.

De show is te bewonderen in het verenigingsgebouw van de vereniging aan de Korenmolen 21 in Ommen. De openingstijden van de tentoonstelling zijn woensdag 15 nov. van 20.30 tot 22.00 uur, donderdag 16 en vrijdag de 17e van 14.00 tot 22.00 uur en zaterdag 18 nov. van 10.00 tot 16.30 uur. Toegang en de koffie zijn gratis. Ook dit jaar is er tijdens de show gelegenheid, om voor een schappelijk prijsje, zelfgemaakte en verschillende soorten voederhuisjes, nestkastjes en herfstbloemstukjes aan te schaffen.

|Doorsturen

Uw reactie


Onze krant


Volg ons op Facebook


Volg ons op Twitter
Vechtdal Centraal wordt gehost door:
EG COMPUTER SPECIALISTEN

Agenda

Weer