Basisschoolleerlingen Ommen krijgen verkeersles over dode hoek

Dinsdag hebben de groepen 7/8 van CBS Hoogengraven uit Stegeren en groep 7 van SBO Johan Seckel uit Ommen een dode hoekles gevolgd. Met het lesprogramma Veilig op Weg leerden de kinderen wat ze het beste kunnen doen als ze een vrachtauto, bus of landbouwvoertuig op straat tegenkomen.

Dankzij de inzet van TOSCON, onderdeel van Tip Trailer Service en een voorlichter van Veilig Verkeer Nederland, kregen de kinderen een leuke les over de dode hoek en andere zaken waar bestuurders van grote voertuigen mee te maken hebben. Het lesprogramma Veilig op Weg begon in de klas met een film en een quiz, waarin de kinderen leerden wat de dode hoek is en hoe ze veilig kunnen omgaan met grote voertuigen in het verkeer. Ook was er speciale aandacht voor de juiste plek bij een rotonde. Hhet spannendste gedeelte van de les was toen de kinderen plaats mochten nemen in de cabine van een echte vrachtauto en zelf konden ervaren wat een chauffeur wel en niet ziet.

Jaarlijks vallen door ongelukken met de dode hoek ongeveer tien doden en enkele tientallen zwaargewonden te betreuren. Het doel van de 'dode-hoek-les' is nul verkeersslachtoffers door de dode hoek van vrachtwagens. Verschillende maatregelen, zoals spiegels en camera’s op grote voertuigen, maken de dode hoek kleiner, maar lossen het probleem niet helemaal op. Daarom is voorlichting letterlijk van levensbelang, vooral aan de meest kwetsbare verkeersdeelnemers: kinderen.

|Doorsturen

Uw reactie


Onze krant


Volg ons op Facebook


Volg ons op Twitter
Vechtdal Centraal wordt gehost door:
EG COMPUTER SPECIALISTEN

Agenda

Weer