Derde Montmartre op het Kerkplein weer goed bezocht

Afgelopen zondag waren er rond de Hervormde Kerk in Ommen weer veel kunstenaars aan het werk. Deze derde en laatste goedbezochte Montmartre van deze zomer werd georganiseerd door Stichting Vechtdalkunsten.

Tekst en foto: Gea Slotman

Montmartre refereert aan een wijk in Parijs die veel kunstenaars en vooral schilders trekt. Het was prachtig weer zondag in Ommen; de terrassen zaten overvol. Een indrukwekkende schilder die meedeed, was Claire Poutsma uit Ommen (foto).

Ze maakt prachtig werk. Claire is afgestudeerd aan de Klassieke Academie Groningen, en geeft er nu zelf les bij de deeltijdstudie. “Schilderen is een eenzaam beroep, maar als je hier in het centrum met je ezeltje staat, kun je dat niet meer zeggen,” vertelt ze. “Veel bezoekers zijn nieuwsgierig, willen kijken hoe je werkt en waar je mee bezig bent. Vaak komen ze eerst stilletjes achter me staan en horen me hardop in mezelf praten. Maar dan kijk ik om, en vraag wat zij ervan vinden. Er ontstaat een boeiende uitwisseling van ervaring, kennis of ideeën. Dat vraagt vaak naar meer. Ik leg uit waarop je kunt letten bij het natekenen van bijvoorbeeld iemand die onderuit gezakt op een terrasje koffie drinkt en hoe je dat op het doek kunt overbrengen. Soms laat ik mensen zelf eens wat op het doek zetten; lekker uitproberen. Momenteel krijg ik zoveel vragen waardoor ik nu ook workshops en lessen thuis geef voor beginners en gevorderden. Je kunt hier altijd eens een proefles komen volgen of mee buiten schilderen in deze schitterende omgeving”.

Meer informatie is te vinden op vechtdalkunsten.nl of clairepoutsma.nl.

|Doorsturen

Uw reactie


Onze krant


Volg ons op Facebook


Volg ons op Twitter
Vechtdal Centraal wordt gehost door:
EG COMPUTER SPECIALISTEN

Agenda

Weer