Cigar Box Guitar Festival op terrein Café Calluna

Zaterdagmiddag 19 augustus vind de vierde editie van ‘Delta Calluna’ plaats. Dit gratis toegankelijke Cigar Box guitar festival op het terrein van café Calluna aan de Stouweweg, is uniek in Nederland. Diverse binnenlandse- en buitenlandse acts zullen verdeeld over twee podia hun klanken over de plaatselijke ‘Mississippi’ (de Stouwe) uit strooien. De aanvang is 14.00 uur.

Elk jaar weer staat het publiek versteld hoe je muziek kunt maken met verschillende eigen gebouwde instrumenten zoals bijvoorbeeld sigarendoos gitaren, wasborden en theekist bassen.

Op het Front Porch podium staan gerenommeerde namen als Chitlin’ Crew, Capt'n Catfish (D) en The New American Farmers. Vincent Slegers (B) sleept je met zijn gruizige stem persoonlijk de ‘swamps’ van het Vechtdal in. Het duo Old Skool (Fr) laat juist weer een verrassend jeugdige blues horen.

Het programma wordt afgesloten met de 70’s rock van Lazy Daisy. Op het Back Porch podium staat onder andere de legendarische straatmuzikant Herman Ouboter. Op dit podium vindt ook de jamsessie plaats. De presentatie is weer in vertrouwde handen bij Dewy Mulder voor Vechtdal FM.

Op het marktplein is een diversiteit aan kramen en voor de kinderen is er een springkussen en de mogelijkheid om geschminkt te worden.
Motor club Route 66 zal wederom een toertocht door de mooie Vechtdal delta uitzetten. Deze toertocht start om 12.30 uur vanaf het festival terrein en deelname kost slechts 5 euro per motor. De opbrengst daarvan gaat naar het Vechtgenotenhuis dat deze editie als goed doel is gekozen.

De heerlijke Amerikaanse hamburgers en de sfeervolle entourage van Café Calluna maken het cigar box festival op 19 augustus een leuke tijdbesteding voor het hele gezin.

Voor opgave voor de toertocht en de jamsessie of info, zie de Facebook pagina Dutch CBG Festival.

Fotograaf: Johan Bokma

 

|Doorsturen

Onze krant


Volg ons op Facebook


Volg ons op Twitter
Vechtdal Centraal wordt gehost door:
EG COMPUTER SPECIALISTEN

Agenda

Weer