65-jarig bruidspaar in Ommen: "Wij zijn nog altijd verliefd"

In woonzorgcomplex Nijenhaghen in Ommen worden ze ‘het verliefde stelletje’ genoemd. De heer en mevrouw Top-Van Soest lopen steevast gearmd door de gangen. Na 65 jaar huwelijk zijn ze inderdaad ‘nog altijd verliefd’, zoals beiden stralend bevestigen. Op 31 oktober 1953 zijn ze getrouwd. Vorige week, 65 jaar later, kregen ze bezoek van burgemeester Vroomen van Ommen, met uiteraard een mooi boeket bloemen.

Foto: Ida Stroosnijder

Het briljanten echtpaar woont nu zo’n anderhalf jaar in Nijenhaghen, na de tiende verhuizing sinds hun trouwen. Ze hebben zo in heel wat plaatsen gewoond, want de heer Top kon binnen het onderwijs steeds een carrièrestap maken: van onderwijzer in Leimuiden en Renkum naar hoofd der school in Weert en Rotterdam, gevolgd door een baan als leraar biologie en aardrijkskunde in het middelbaar onderwijs.

Trots laat hij een selectie van de veertig schoolboeken zien die hij heeft geschreven in de loop der jaren. Vooral aan hun tijd in Weert hebben beiden goede herinneringen. ‘Ik was het hoofd van de enige protestantse school in Weert.’

Het echtpaar heeft in hun lange samenzijn hun deel gehad van ernstige ziektes en moesten drie jaar geleden het overlijden verwerken van hun zoon. Op hun hoge leeftijd (de heer Top is 90, mevrouw Top 88) zijn er fysieke ongemakken, maar ze genieten volop van hun appartement in Nijenhaghen en van de vele activiteiten in huis.

‘Bovendien’, zegt de heer Top: ‘Het eten hier is geweldig goed. Wij kunnen het weten, want in onze vorige woonplaats, Nunspeet, gingen we één keer per week uitgebreid uit eten.’ Mevrouw Top puzzelt graag, haar man begeeft zich dagelijks op internet. Onlangs is hun eerste achterkleinkind geboren: zijn foto staat prominent in de woonkamer. Mevrouw Top hoopt dat er deze winter zal worden geschaatst op de vijver waar ze op uit kijken. ‘De dagen hier vliegen voorbij.’

|Doorsturen

Uw reactie


Onze krant


Volg ons op Facebook


Volg ons op Twitter
Vechtdal Centraal wordt gehost door:
EG COMPUTER SPECIALISTEN

Agenda

Weer