Gymnastiek Lemele zoekt nieuwe leden

Elke maandagmiddag wordt er van 14.30 tot 15.15 uur gymnastiek gegeven in gebouw de Schakel in Lemele. Onder leiding van Karel Beck wordt er drie kwartier bewogen.

Karel Beck is al ongeveer 35 jaar als docent verbonden aan de seniorengym in Lemele. “Gezond ouder worden vind ik belangrijk en daar kunnen mensen zelf veel aan doen,” stelt hij. Daarom vult hij zijn lessen niet alleen met goede oefeningen, maar ook met tips en voorlichting.  “Bijvoorbeeld over hoe je goed kunt opstaan uit een stoel of hoe je thuis kan werken aan een fit en fris leven.” Dat hij veel weet over het menselijk lichaam hoort bij het lesgeven: “Bewegen met ouderen is best bijzonder. Het risico op gezondheidsproblemen is immers groter. Daarom heb je als docent ook bijzondere kennis nodig.”

In zijn jaren als docent MBVO ziet Karel veranderingen. “Tegenwoordig willen mensen steeds meer individueel sporten. Op de sportschool bijvoorbeeld.” Maar juist voor senioren vindt hij dat geen goede ontwikkeling. “Misschien is het omdat ik zelf een mensenmens ben,” denkt hij. “Maar seniorengym is niet zomaar een gymclubje waar je anoniem en vrijblijvend in en uit loopt. Het is een groep waarin de mensen om elkaar geven. Ze kennen elkaar en wisselen nieuwtjes uit. Bij lief en leed sturen ze een kaartje en als iemand langer ziek is gaan ze op bezoek.”

Maar Karel is zeker geen tegenstander van veranderingen. Zo organiseert hij al jarenlang onder meer zithockey, als spelvorm binnen de gymlessen. En daaruit volgde het idee om een competitie te doen. En dat werd een traditie. “Dat doen we twee keer per jaar. Niet om te winnen of voor de grote prijzen, maar gewoon omdat de mensen het zo leuk vinden.”

U bent van harte welkom om deel te nemen aan de gymnastieklessen. Het seizoen start weer op maandag 3 september. Neem voor meer informatie of aanmelden contact op met WijZ welzijn Ommen, telefoonnummer 0572 – 712500 of e-mail: ommen@wijz.nu

|Doorsturen

Uw reactie


Onze krant


Volg ons op Facebook


Volg ons op Twitter
Vechtdal Centraal wordt gehost door:
EG COMPUTER SPECIALISTEN

Agenda

Weer