Lancering Vechtdal Boert Bewust tijdens Vechtdaldag

Op donderdag 27 september wordt in Hardenberg de Vechtdaldag georganiseerd. Tijdens deze dag wordt tussen 14.00-16.00 uur op een feestelijke wijze 'Vechtdal Boert Bewust' gelanceerd met het plaatsen van het eerste Vechtdal Boert Bewust bord bij Markhorst Bloembollen in Brucht. De onthulling van het bord, rond 14.30 uur, is onderdeel van de excursie die in de middag van de Vechtdaldag wordt georganiseerd.

Boert Bewust is een landelijke beweging die ontstaan is in de Gelderse Vallei, om verbindingen tot stand te brengen tussen boeren en burgers. Inmiddels rolt de stichting 'Boert Bewust' dit concept landelijk uit en werkt het Vechtdal (en het Reestdal) hier aan mee.

Verbinding
De land- en tuinbouw is verweven met veel maatschappelijke thema’s zoals landschap, voedsel en dierenwelzijn, maar ook toerisme, recreatie en leefklimaat. Landbouw en voedsel is daarmee een dagelijks onderwerp van gesprek in de (lokale) media en de politiek, maar ook onder burgers en consumenten. Er is behoefte aan duidelijke informatie en transparantie. Om dit te bereiken gaan de boeren en tuinders steeds meer zelf in gesprek met de samenleving. Boert Bewust zorgt ervoor dat boeren en tuinders op een effectieve manier in contact komen te staan met burgers, bedrijven, overheden en andere aanverwante partijen in het Vechtdal.

Onthulling 
Met de onthulling van het eerste Vechtdal Boert Bewust bord, wordt Vechtdal Boert Bewust officieel gelanceerd en wordt dit initiatief verder uitgerold in de streek. Lelieteler Marcel Markhorst in Brucht zal als eerste Vechtdal Boert Bewust boer het bord op het erf onthullen. Tevens zal hij zijn verhaal vertellen en een rondleiding geven. 

Van 14.00-16.00 uur zal deze feestelijke gebeurtenis plaatsvinden bij Markhorst Bloembollen in Brucht. En in de nabije toekomst zult u wellicht steeds meer Vechtdal Boert Bewust borden voorbij zien komen in het Vechtdal bij de deelnemers en samenwerkingspartners.

|Doorsturen

Uw reactie


Onze krant


Volg ons op Facebook


Volg ons op Twitter
Vechtdal Centraal wordt gehost door:
EG COMPUTER SPECIALISTEN

Agenda

Weer