Hardenberg bruist: Week van Zorg en Welzijn officieel van start

Onder luid gejuich van tientallen studenten en bezoekers is de Week van Zorg en Welzijn maandag officieel geopend in Hardenberg. 
De eer was aan wethouder René de Vent, die de week aftrapte aan de Voorstraat 55. Op deze locatie is een pop-up-winkel ingericht waar bezoekers van 12 tot en met 18 maart langs kunnen komen om te ervaren hoe het is om te werken in de zorg- en welzijnsbranche.

Hardenbergse zorg- en welzijnsinstellingen en het Alfa-college Hardenberg hebben de handen ineen geslagen en verzorgen in de winkel de hele week een gevarieerd programma om het belangrijke werk in de zorg onder de aandacht te brengen. Het programma is interactief. Er wordt niet alleen voorlichting gegeven, maar bezoekers kunnen ook activiteiten ondernemen en workshops volgen. Een kleine greep uit het programma: de nieuwste technologische zorgproducten worden gedemonstreerd, bezoekers kunnen meemaken hoe het is om in een rolstoel te zitten en er wordt een ‘blindenkamer’ ingericht, zodat mensen de belevingswereld van blinden en slechtzienden kunnen ervaren.

Het initiatief, dat op de eerste dag al honderden bezoekers trok, was niet mogelijk geweest zonder docente Gerda Kappert, kartrekker van dit Hardenbergse project, en Wim Otterman, die het pand aan de Voorstraat 55 beschikbaar heeft gesteld. De hele week van 12 tot en met 18 maart is de pop-up-winkel nog geopend van 09.00 uur tot 18.00 uur. Iedereen is van harte welkom.

|Doorsturen

Uw reactie


Onze krant


Volg ons op Facebook


Volg ons op Twitter
Vechtdal Centraal wordt gehost door:
EG COMPUTER SPECIALISTEN

Agenda

Weer