Alfa-college scoort 8,4 op inburgeringstraject

Inburgeraars van het Alfa-college geven een hoge waardering voor hun inburgeringstraject: een 8,4. Dit is opnieuw een stijging; het jaar daarvoor gaven zij een gemiddeld rapportcijfer van 8,1. Dit blijkt uit het klanttevredenheidsonderzoek van Stichting Blik op Werk. Ook de slagingspercentages zijn in 2017 verder gestegen en scoren boven het landelijk gemiddelde.

“Onlangs heeft Stichting Blik op Werk, een onafhankelijk kwaliteits- en kennisinstituut, het tevredenheidsonderzoek naar inburgeringstrajecten bij het Alfa-college over 2017 afgerond. Annelies Veldhuis, opleidingsmanager Educatie & Inburgering bij het Alfa-college in Hardenberg: “We scoren voor zowel tevredenheid als slagingspercentages het hoogst in het Noorden.

Dit betekent veel voor ons. We willen onze inburgeraars de beste start in Nederland geven. Dat doen we door inburgeraars zo hoog mogelijk op te leiden, zodat ze verder kunnen in het Nederlandse onderwijssysteem of op de arbeidsmarkt. We hebben bijvoorbeeld diverse schakeltrajecten waar inburgeraars verder leren in het mbo- en hbo-onderwijs. Bij de inburgering bieden de docenten hoge kwaliteit onderwijs. Ze hebben een grote betrokkenheid bij hun cursisten en spelen in op de individuele leervragen. Maar het succes is in hoge mate ook te danken aan de vele vrijwilligers die de inburgeraars assisteren bij het oefenen en leren van taal en burgerschap.”

Inburgeren op Alfa-college
Alfa-college biedt uiteenlopende inburgeringstrajecten in Groningen, Drenthe en Noord-Overijssel. Nieuwkomers kiezen voor alfabetisering, inburgering en staatsexamen of een duaal traject naar werk of mbo-/hbo-opleiding.

|Doorsturen

Uw reactie


Onze krant


Volg ons op Facebook


Volg ons op Twitter
Vechtdal Centraal wordt gehost door:
EG COMPUTER SPECIALISTEN

Agenda

Weer