Nieuwe woningen op terrein van voormalig uitgaanscentrum Takens in Balkbrug

In Balkbrug worden 25 nieuwe woningen gerealiseerd. Ze worden gebouwd op het terrein van voormalig uitgaanscentrum Takens. Het bedrijf ging een aantal jaren geleden failliet.

De prijs van de nieuwe woningen liggen tussen de 175.000 en 300.000 euro. De woningen bestaan voor een gedeelte uit huizen met twee bouwlagen en een aantal met drie bouwlagen. Kopers kunnen kiezen uit diverse opties, zoals schuifpuien, een tuinkamer of een energiepakket.

De woningen komen in een gebied met een lange geschiedenis. Sinds 1900 was Hotel Van ’t Oever er gevestigd. Op dit punt is jaren lang sprake geweest van een horecabedrijf, onder meer onder de namen Leunge en Lok. Sinds de jaren '60 was het bekend onder de naam Takens en was het een trekpleister voor de jeugd uit de wijde omtrek. Een aantal jaren geleden werden de horeca-activiteiten beëindigd en zijn plannen gemaakt voor woningbouw. Het bestaande café wordt gesloopt. De nieuwbouw op de voormalige plaats van het café, is ontworpen met het oude pand in gedachten. De karakteristieke lindebomen worden gehandhaafd of terug geplaatst ook de veranda komt terug in het ontwerp.

Het plan is ontworpen door De Velde Architecten uit Kampen. De woningen worden gebouwd door Evertsen Bouw uit Zwolle. De verkoop start woensdag 26 september in 'Het Trefpunt' aan de Meppelerweg 34 in Balkbrug. Inloop vanaf 18:30 uur.

|Doorsturen

Uw reactie


Onze krant


Volg ons op Facebook


Volg ons op Twitter
Vechtdal Centraal wordt gehost door:
EG COMPUTER SPECIALISTEN

Agenda

Weer