Balkbrug loopt hard voor het goede doel tijdens Roparun 2018

Net als altijd begon het met een biertje in de hand. Op een voetbalzondag buiten in de zon kwamen Robert van Marle en Ramon Steen aan de praat. Wat ging Van Marle volgend jaar doen, nu hij Robert’s Run voor KiKa had gedaan. Antwoord: De Roparun. Een initiatief dat geld ophaalt voor palliatieve zorg. Dit weekend is het zover en gaat het team uit Balkbrug lopen voor het goede doel. 

Dat is toch even andere koek dan alleen een halve marathon lopen. De Roparun die als sinds 1992 gelopen wordt is een hardloopevenement waarbij je met een groep van acht lopers van Hamburg of Parijs naar Rotterdam loopt. Doel is dat er constant één iemand hardloopt. Dat deze afstanden niet zomaar te overbruggen zijn mag duidelijk zijn. Daarom duurt de hele run van 19 tot en met 21 mei, Pinksterweekend.

Dit jaar doet er dus ook een team uit Balkbrug mee op de route Hamburg. Van Marle en Steen kregen Edwin Timmerman, Jeanine Huisjes, David Seigers, Lars Heldt, Patrick Bloemberg en Martijn Drost zo ver dat ze mee wilden doen. Het gaat hier echter niet alleen om acht lopers. Er zit een compleet team van in totaal 26 mensen achter Roparunteam Balkbrug.
Chauffeurs voor de bivak en meerijdende busjes. Fietsers die erbij zijn als ondersteuning. Cateringpersoneel om iedereen van eten en drinken te voorzien. Fysiotherapeuten voor hopelijk alleen de kleine pijntjes. Een pr-persoon om alles zo veel mogelijk onder de aandacht te brengen en natuurlijk een teamcaptain die alles overziet en delegeert. Zoals de lopers zelf ook zeggen: ‘We doen dit niet met acht lopers, maar met z’n zessentwintigen.’ Allemaal mensen met een Balkbrugse achtergrond.

Het Roparun team uit Balkbrug gaat geld inzamelen voor koppelbedden in de gemeente Hardenberg. Deze tien bedden kosten samen 30.000, dat is dan ook hun streefbedrag. Koppelbedden zijn bedden waarbij familie en partner dicht bij de patiënt kunnen zijn. 

Het belangrijkste naast natuurlijk een boel plezier, is om zo veel mogelijk geld op te halen voor het goede doel. U kunt doneren via https://donaties.roparun.nl/doneren en klik daar team 16 Balkbrug aan. Zodoende komt het geld op de Balkbrugse teller terecht. 

|Doorsturen

Uw reactie


Onze krant


Volg ons op Facebook


Volg ons op Twitter
Vechtdal Centraal wordt gehost door:
EG COMPUTER SPECIALISTEN

Agenda

Weer