Geldinzameling voor onderzoek tegen energiestofwisselingsziekten

Jaco de Rijk zet zich in voor Stichting Energy4all

Jaco de Rijk, woonachtig in Dalfsen, is samen met zijn familie een actie gestart om geld op te halen van Stichting Energy4All. Deze stichting zet zich in voor mensen met energiestofwisselingsziekten.

"In Nederland worden elke week twee kinderen geboren die deze ziekte hebben. De helft van al deze kinderen halen vaak hun tiende verjaardag niet. Zeventig procent wordt niet eens volwassen. Helaas is er geen medicatie voor de energiestofwisselingsziekte. De farmaceutische industrie ziet geen heil in onderzoek. Maar wij wel!", zegt Jaco. Hij besloot om eigenhandig een geldinzamelingsactie te starten. 

"We gaan oude metalen inzamelen. Het geld dat dit oplevert gaat naar het onderzoek van professor dr. Smeitink en zijn team. Zonder steun loopt zijn onderzoek spaak."

De actie is inmiddels in volle gang. "We zijn begonnen met het verzamelen van oude metalen. Dit gaat van waxinelichtjes tot kapotte gereedschappen en van aluminium deksels tot lege deodorantbussen. Alles sparen we."

Wie mee wil helpen om geld op te halen voor de actie van Jaco kan metalen inleveren aan de Plaatskamp 10 en op de Kroezenkamp 64 in Dalfsen en aan de Westerkampen 24 in Oudleusen.  

Meer informatie is te vinden op de Facebookpagina en de website van Stichting Energy4All

|Doorsturen

Uw reactie


Onze krant


Volg ons op Facebook


Volg ons op Twitter
Vechtdal Centraal wordt gehost door:
EG COMPUTER SPECIALISTEN

Agenda

Weer