VIDEO: Kinderen graven mee in Oosterdalfsen

In Oosterdalfsen wordt nog altijd volop gegraven. Maandag hielpen kinderen van basisschool Het Kompas uit Nieuwleusen mee en ook wethouder Jan Uitslag kwam langs. Vechtdal Leeft TV was erbij.

Zo’n driehonderd basisschoolleerlingen uit de gemeente Dalfsen graven tussen 9 oktober en 20 oktober naar de Schat van Dalfsen. Dit gebeurt onder leiding van archeologen van ADC ArcheoProjecten. Mede omdat de publieksopgraving onderdeel is van het programma ‘Cultuurprofiel’ van de provincie Overijssel, kwam gedeputeerde Hester Maij afgelopen maandag als ‘pottenkijker’ naar de opgravingslocatie.

Het archeologische opgravingsproject Schat van Dalfsen kreeg afgelopen zomer een vervolg. Op de plek waar in 2015 het in Europa meest bijzondere grafveld van de hunebedbouwers (Trechterbekervolk) werd gevonden en de koningsgraven van “de heer en dame van Dalfsen” uit de Merovingische tijd (vroege middeleeuwen), startte in augustus een unieke publieksopgraving, onder leiding van archeologen van ADC ArcheoProjecten. Bijna 400 ‘Schatgravers’ waren actief en groeven nauwgezet mee om nieuwe vondsten te ontdekken.

|Doorsturen

Uw reactie


Onze krant


Volg ons op Facebook


Volg ons op Twitter




Vechtdal Centraal wordt gehost door:
EG COMPUTER SPECIALISTEN

Agenda

Weer