Nieuwleusen in teken van klassieke auto's, motoren en vrachtwagens

Vanuit Nieuwleusen vindt komende zaterdag de Hulstlanden-classic-tour plaats. Deze is speciaal bedoeld voor klassieke auto's, motoren maar ook geschikt voor klassieke vrachtauto's. De inschrijving staat open voor voertuigen van minimaal 25 jaar oud. Het is een van de onderdelen op de slotdag van de Europese Week, die al meer dan een kwarteeuw jaarlijks wordt gehouden in Nieuwleusen.

Het beginpunt van de route is in Nieuwleusen bij café 'De Brouwerij', aan de Burg. Backxlaan. Het is de bedoeling om daar vanaf 12.00 uur te vertrekken. De route wordt op papier verstrekt met daarbij een duidelijke omschrijving hoe de route gereden moet worden. Onderweg bestaat volop de mogelijkheid om zelf een pauze in te lassen voor het nuttigen van een hapje of drankje en te genieten van de prachtige omgeving. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

De route van 120 kilometer voert via mooie en goed berijdbare wegen door het mooiste gebied van onze regio naar de tussenstop in Wezep. In Wezep bestaat de mogelijkheid om het enige Corvette-museum te bezoeken. Hier staat een mooie collectie Corvettes die een globale tijdlijn weergeeft van de geproduceerde modellen. Naast deze schitterende auto's zijn er ook diverse bijbehorende werktuigen/gereedschappen en andere collector-items te bekijken. Al met al een hele bijzondere verzameling die speciaal voor de deelnemers op deze dag is te bewonderen.

Bij de finish van deze classic tour bestaat de mogelijkheid om nog even gezellig na te praten onder het genot van een hapje en drankje bij 'De Brouwerij'. Het publiek kan dan ook nog even de oldtimers bewonderen. In verband met de planning in het museum is opgave vooraf gewenst (maar niet verplicht) via hulstlandenclassictour@gmail.com. Het verzoek is om aan te geven met hoeveel personen er deelgenomen gaat worden en met welk categorie voertuig: motor/auto/vrachtauto.

|Doorsturen

Uw reactie


Onze krant


Volg ons op Facebook


Volg ons op Twitter
Vechtdal Centraal wordt gehost door:
EG COMPUTER SPECIALISTEN

Agenda

Weer