Band al sinds 1975 actief; nu ook op het Mega Piraten Festijn in Nieuwleusen

De Esperando’s: authentiek, maar zeker niet ouderwets

Esperando’s vertegenwoordigen op het Mega Piraten Festijn het echte, authentieke piratengevoel. De act begon in 1975 als schoolband in Musselkanaal (Groningen), maar van het eerste uur is nu alleen nog zanger/accordeonist Herman Kaijser over. Hij wordt op het podium vergezeld door drummer/zanger Bert Bieze. De muziek? De piratenhits van vroeger en nu. Maar sinds een aantal jaren ook Nederpophits van bijvoorbeeld The Scene. Want Herman en Bert willen af van hun ‘ouderwetse’ imago. Zaterdag 27 oktober zijn de Esperando’s van de partij op het Mega Piraten Festijn in Nieuwleusen

Het is nostalgie die voor het ouderwetse piratensfeertje dat om de Esperando’s heen hangt, zorgt, denkt Herman. “We gaan al meer dan veertig jaar mee. Onze single ‘Sexy Weekend’ is in de jaren negentig heel veel gedraaid op de radiostations en de piraten. Van al die bands die tegelijk met ons begonnen, zijn wij nog maar één van de weinigen die overeind staan. En nog met succes speelt ook.” Want Herman benadrukt het een aantal keren: zij mogen dan wel bekend staan als ‘the real deal’ als het gaat om het ouderwetse ‘stof op de naald’-gevoel, zelf zijn ze een aantal jaren geleden een iets andere koers in geslagen.

“Dat komt ook door onze manager Amina van Dingen, die ons drie jaar geleden heeft versterkt. Zij is een jonge meid van 26 en kijkt met andere ogen naar ons. Na afloop van optredens geeft ze ons tips. We zijn ons nog meer gaan bezig houden met show en entertainment. Door haar hebben we ook nummers van The Scene opgenomen in ons repertoire. En dat werkt. Het aantal boekingen groeit hard. We hebben dit jaar zo’n honderd optredens. We kunnen er momenteel bijna van leven. Maar ik werk als hoofduitvoerder in de bouw en dat wil ik nog niet opgeven!”

Accordeon
De stijgende lijn van de afgelopen jaren bleef ook niet onopgemerkt bij de organisatoren van het Mega Piraten Festijn. Die besloten de Esperando’s enkele keren te boeken voor het Mega Piraten Festijn in Borger. En met succes. “Drie keer hebben we daar gestaan. Het is magnifiek! Kippenvel. Als je dan het podium op komt en er staan zo’n enthousiaste menigte voor je… Dat is adrenaline! We zijn Lukassen Produkties (een van de partijen achter met Mega Piraten Festijn, red.) dan ook dankbaar. We zijn ook gevraagd voor hun nieuwe feestconcept ‘de Boer on Toer’. Drie kwartier knallen, helemaal live. Daar zijn we op ons allerbest!”

Herman benadrukt het nog maar een keer: entertainment en sfeer zijn belangrijk bij de Esperando’s. Hij wijst daarbij ook naar zijn accordeon. “Daar kun je een auto voor kopen. Nee echt, dat ding is uniek. Het is een oude accordeon die ik heb laten ombouwen door een techneut. Die heeft er allerlei nieuwe contactjes in gezet, waardoor ik nog meer mogelijkheden heb. Onvoorstelbaar wat die man kan! Het is nog een accordeon met drukknopjes. De baspartijen speel ik met links, de solo’s rechts. Er komt me een geluid uit! We zijn er ook jaren mee bezig geweest om de accordeon draadloos te maken. Dat is ook gelukt. Nu kan ik de tent in, naar de mensen toe! Spelen op de tafels. Het publiek lekker gek maken. Dat is waar we het voor doen. En met donders veel plezier! Nee, die accordeon van me, die is niet te koop!”

Programma
Gerard Joling, Jannes, Mooi Wark, René Schuurmans, Peter Beense, Helemaal Hollands, Lawineboys, George Baker, Lytse Hille, Ancora, Jan Keizer & Anny Schilder, Stef Ekkel, René Karst, Snollebollekes, Otto Lagerfett, John de Bever, de Esperando’s, John West, Lange Frans, Belinda Kinnaer, Corry Konings, Django Wagner, Lesley Williams, Harten 10 en Summerland (dat als MPF-huisband enkele artiesten live begeleidt). Poar Neem’n verzorgt enkele shows in een tweede tent. De presentatie is als vanouds in handen van Willie Oosterhuis.

Het terrein bij de hoek Westeinde/Dedemsweg gaat open om 18.30 uur. Het programma begint rond 20.00 uur. Om 01.00 uur is het muzikale programma ten einde.

Voorverkoop
De voorverkoop via www.megapiratenfestijn.nl is inmiddels begonnen. Kaarten à 25 euro (exclusief servicekosten) zijn ook verkrijgbaar bij alle winkels van Primera (onder andere ook in Dedemsvaart en Ommen), Drukkerij Nico de Graaf en Readshop Hilbrink in Nieuwleusen, De Smulbaai in Heino, De Japperij in Staphorst, CD Hal in Ruinen en Foto Tuinman in Hasselt.

|Doorsturen

Uw reactie


Onze krant


Volg ons op Facebook


Volg ons op Twitter
Vechtdal Centraal wordt gehost door:
EG COMPUTER SPECIALISTEN

Agenda

Weer