Brandweer en CDA helpen Palthehof tijdens NLdoet

De vrijwillige brandweergroep Nieuwleusen en twee raadsleden van het CDA hielpen zaterdag met klussen bij Museum Palthehof in NIeuwleusen. Dit in het kader van NLdoet, de landelijke vrijwilligersactie.

De vrijwillige brandweergroep Nieuwleusen rukte met acht mensen en twee brandweerwagens uit om het vuile en zware werk op te knappen om museum Palthehof toonbaar te maken voor het nieuwe seizoen, dat op zaterdag 7 april van start gaat. Met twee hoogwerkers, beschikbaar gesteld door Familie Stegerman, slaagden de spuitgasten erin om de dakpannen weer als nieuw tevoorschijn te toveren.

Bij het nodige sjouwwerk dat moest worden verricht om de zolder van het museum te ontruimen boden twee CDA-raadsleden de helpende hand aan de spuitgasten, de vrijwilligers en bestuursleden van de historische vereniging. Het resultaat mag er zijn.

Maandagochtend kwam de St. Cyriacusschool met de groepen 5 en 6 in een schoon museum om aan het werk te gaan met Hendrik en Jantien. Zij gingen de was doen, sokken stoppen, koffiebonen malen, touwdraaien en kregen een lesje leischrijven met de griffel.

|Doorsturen

Uw reactie


Onze krant


Volg ons op Facebook


Volg ons op Twitter
Vechtdal Centraal wordt gehost door:
EG COMPUTER SPECIALISTEN

Agenda

Weer