Roefeldag: een kijkje in de keuken bij Dalfser bedrijven

In veel dorpen en steden wordt er eenmaal per jaar geroefeld. Zo ook in Dalfsen. ‘Roefelen’ betekend ontdekken of snuffelen. Voor kinderen van groep 7 en 8 van de bassischolen in Dalfsen is er op Roefeldag mogelijkheid om een kijkje te nemen bij bedrijven, instellingen en winkels om te zien wat daar achter de schermen gebeurt.

Dierenarts Astrid Lindenhovius van Dierenartsenpraktijk Dalfsen liet zien hoe een onderzoek in de praktijk plaatsvindt (Foto: Evert Jan Goos)

Afgelopen woensdagmiddag verzamelden zich 214 kinderen in De Trefkoele+ om daarna in groepjes naar verschillende bedrijven te gaan. Men kon ‘snuffelen’ aan de grote mensenwereld, zoals een van de begeleiders het noemde.

De Roefeldag wordt al jaren in Dalfsen georganiseerd en heel veel bedrijven willen altijd graag weer meedoen. Ze vinden het leuk om te laten zien wat ze nu eigenlijk doen. In totaal hadden zich 57 bedrijven/instellingen hiervoor aangemeld.

Kinderen gingen in groepjes van zes á zeven kinderen met begeleiding op de fiets naar verschillende bedrijven. Er werden die middag drie roefelbedrijven bezocht. Er waren drie rondes, elk van drie kwartier en vervolgens had men de tijd om naar het volgende bedrijf te fietsen.

|Doorsturen

Uw reactie


Onze krant


Volg ons op Facebook


Volg ons op Twitter
Vechtdal Centraal wordt gehost door:
EG COMPUTER SPECIALISTEN

Agenda

Weer