Restaurant Sukerieje opent zomer 2018 haar deuren in de Witte Villa Dalfsen

In de zomer van 2018 opent restaurant Sukerieje in Dalfsen. Het restaurant, dat wordt gevestigd in de Witte Villa, is een broertje van het succesvolle restaurant Sukade in Meppel.

Gasten kunnen in Sukerieje een verfijnde Nederlandse keuken verwachten met veel producten uit het Vechtdal. Hetinterieur wordt de komende maanden stevig aangepakt en zal straks warm en huiselijk aandoen met een rijke en luxueuze twist.

Restaurant Sukerieje wordt gerund door een jong en ambitieus team. Bianca Henken-Meppelink, de huidige bedrijfsleider van restaurant Sukade in Meppel, wil met Sukerieje iets toevoegen aan de horeca in het Vechtdal. Bianca: “De mooie villa op deze prachtige locatie aan de Vecht stal direct ons hart. Aan het roer staan gastvrouw-sommelier Claudia Oro en chefkok Martijn Kuik. Het echtpaar heeft ervaring opgedaan bij toprestaurants, waaronder sterrenrestaurant Kaatje bij de Sluis in Blokzijl.

Vanzelfsprekend nemen we een stukje DNA van Sukade mee naar Dalfsen. We gaan koken vanuit de kracht van groente, met minder voor de hand liggende vlees- en vissoorten en mooie producten uit het Vechtdal. Ook in Sukerieje staat gastvrijheid en service voorop.”

Op Koningsdag 27 april kan de regio alvast kennismaken met Sukerieje en staat het team klaar om een voorproefje te geven op het mooie terras van de Witte Villa.

De naam Sukerieje verwijst naar de historie van de Witte Villa, waar ooit Berend Hendrik Egberts woonde, de directeur van de naastgelegen cichoreifabriek. Deze cichoreifabriek fuseerde in 1897 met de cichoreibranderij in Winterswijk, de zogenaamde ‘Sukerieje’.

|Doorsturen

Uw reactie


Onze krant


Volg ons op Facebook


Volg ons op Twitter
Vechtdal Centraal wordt gehost door:
EG COMPUTER SPECIALISTEN

Agenda

Weer