Han Noten ontvangt eerste exemplaar magazine Proef Dalfsen

Alweer voor de zevende keer ontving burgemeester Han Noten woensdag traditioneel het eerste exemplaar van het magazine Proef Dalfsen. Dat gebeurde ditmaal in de schitterende omgeving net buiten het gemeentehuis, om vast sfeer te proeven voor zaterdag 8 september.

Ook dit jaar is de Stichting Proef Dalfsen erin geslaagd het publiek een prachtig programma voor te schotelen. Elke tweede zaterdag van september is het Open Monumentendag en Landelijke Molendag. Proef Dalfsen haakt daar jaarlijks op in met een inspirerend programma. Daarmee worden zowel de monumenten, de molens en de bijzondere bezienswaardigheden en activiteiten in Dalfsen en de naaste omgeving uitgebreid belicht.

Dit jaar staan de buurtschap Hessum-Vennenberg-Rechteren en Hoonhorst in de spotlights. Ze hebben zelf hun programma georganiseerd. Gezegd kan worden dat het publiek absoluut wordt verrast. Voor de liefhebber is er weer een fietsroute uitgezet die langs alle bezienswaardigheden leidt. De route begint bij de Westermolen in Dalfsen en eindigt na zo’n 40 kilometer op het Kerkplein. Daar waar het jaarlijkse Bierfestival plaatsvindt, graan op ambachtelijke wijze wordt gedorst en het Modespektakel van de Dalfser modewinkels plaatsvindt.

Volgens bestuursleden Wim Holsappel en Rinus Jager op Akkerhuis is het succes van de ‘tweede zaterdag van september’ vooral ook te danken aan de betrokkenheid van de Stichting Gemeentepromotie Dalfsen, de adverteerders en natuurlijk de enthousiaste stichtingen, particulieren, bedrijven en ondernemers die het publiek een kijkje in ‘hun keuken’ geven.

Komende week valt in Dalfsen en omstreken het magazine Proef Dalfsen huis aan huis in de brievenbus. Deze is hier al online te zien. Kijk ook op www.proefdalfsen.nl.

|Doorsturen

Uw reactie


Onze krant


Volg ons op Facebook


Volg ons op Twitter
Vechtdal Centraal wordt gehost door:
EG COMPUTER SPECIALISTEN

Agenda

Weer