Grote belangstelling voor SamenLoop voor Hoop in Dalfsen

De belangstelling voor de 24-uurs wandelestafette SamenLoop voor Hoop op 22 en 23 september is enorm groot in Dalfsen. Op dit moment staat de teller op 45 teams en maar liefst 663 deelnemers. Het aftellen is begonnen en de laatste voorbereidingen worden getroffen voor de SamenLoop. Iedereen, ook als je niet mee kunt lopen, is welkom op het Evenemententerrein in Dalfsen om de deelnemers aan te moedigen en dit prachtige initiatief in Dalfsen mee te beleven en mee te maken.

SamenLoop voor Hoop is een evenement voor iedereen die iets tegen kanker wil doen. Gedurende een 24-uurs wandelestafette staan we samen met eregasten, mensen die de diagnose kanker hebben of hebben gehad, stil bij kanker én vieren we het leven. Van vrijdag 16.00 uur tot zaterdag 16.00 uur lopen deelnemers in estafettevorm over het parcours. Tijdens de loop zijn er diverse optredens, verschillende ceremonies en allerlei acties van deelnemers die op een bijzondere wijze geld hebben ingezameld voor wetenschappelijk kankeronderzoek. De openheid en eensgezindheid maken van de SamenLoop een evenement dat niemand onberoerd laat.

De SamenLoop voor Hoop wordt volledig door vrijwilligers georganiseerd. Door hun enthousiaste inzet en betrokkenheid èn door de steun van vele lokale ondernemers kunnen we in Dalfsen een SamenLoop voor Hoop organiseren.

Openingsceremonie
Op vrijdag 22 september om 16:00 uur openen ambassadeur Maurits von Martels en voorzitter Arjen Meijer het evenement, onder begeleiding van de dj’s. De eregasten zullen samen met hun dierbaren de eerste ronde voorop lopen. Alle teams sluiten daar vervolgens op aan. Een bijzonder mooie start van de 24 uur!

Om 22.30 uur start de kaarsenceremonie, een van de emotionele hoogtepunten. 's Avonds verlichten vele kaarsenzakken met persoonlijke boodschappen het parcours. Met een speciale ceremonie herdenken we dierbaren, steunen we elkaar en vieren we dat mensen kanker hebben overwonnen. Een aantal eregasten vertelt hun persoonlijke verhaal.

Slotceremonie
Op zaterdag 23 september zal om 15:45 uur de laatste ronde gelopen worden van dit evenement. Net zoals bij de start zal deze laatste ronde weer gelopen worden door de eregasten, gevolgd door alle teams. Daarna verzorgen voorzitter Arjen Meijer en wethouder Klaas Agricola het slotwoord. Rond 16.00 uur wordt de opbrengst bekendgemaakt door de penningmeester en tien kinderen. Er wordt een cheque overhandigd aan de regiocoördinator van KWF kankerbestrijding.

Kinderloop en kinderactiviteiten
Zaterdagmiddag 23 september vindt de KinderLoop voor Hoop plaats vanaf 13.00 uur. Basisschoolkinderen lopen 24 minuten mee voor kinderen en/of dierbaren die kanker hebben of hebben gehad. Oud-profvoetballer René Eijkelkamp zal het startsein geven voor de KinderLoop!

Op het terrein zijn ook diverse activiteiten voor kinderen, zoals een kinderhoek en springkussens. Ook kunnen er glittertattoos gezet worden en pony worden gereden, is er een spelletjescircuit en nog veel meer vermaak voor kinderen.

24-uurs vermaak
De deelnemers worden 24 uur lang vermaakt door diverse lokale artiesten die allemaal geheel belangeloos optreden. 55 Blues Club, de SamenLoop voor Hoop Band, Tricklebolt, Stuwzangers, Burgeon, Rainson en nog veel meer artiesten staan op het 24-uurs programma. Ook wordt er een yogaworkshop voor de deelnemers gegeven is er een optreden van Dance Dance.

Dj Duo Van Gils tot Goud staan de deelnemers 24 uur lang bij. Vooral ’s nachts wordt het zwaar, maar zij zorgen voor entertainment met veel verschillende activiteiten, zoals de lampjes-loop, de oude-van-dagen-loop, de pyjama-loop en een carnavals-loop!

Activiteiten van de teams
Langs het parcours staan marktkraampjes waar de teams bijvoorbeeld taarten, muffins, pannenkoeken, soep, broodjes knakworst en nog veel meer spullen verkopen. De opbrengst gaat volledig naar de SamenLoop. Ook als je niet mee kunt lopen is het een mooi evenement om mee te maken en mee te beleven en KWF Kankerbestrijding te steunen.

De SamenLoop is te volgen via www.facebook.com/SLVHDalfsen
Meer informatie is te vinden op www.samenloopvoorhoop.nl/dalfsen 

|Doorsturen

Uw reactie


Onze krant


Volg ons op Facebook


Volg ons op Twitter
Vechtdal Centraal wordt gehost door:
EG COMPUTER SPECIALISTEN

Agenda

Weer