Onze zorg gaat door…

Een bericht van Stichting Vrienden van Hospice ‘t Huis De Pastorie

U weet natuurlijk dat een gast die bij ons verblijft niet meer beter wordt en na verloop van tijd zal komen te overlijden. En misschien denkt u nu wel dat het dan voor ons ook is afgelopen? Het antwoord is: nee, dat willen we niet en dat kunnen we ook niet!

Iedereen in het hospice is uniek en neemt dan ook een speciaal plekje bij ons in. Ook wij hechten ons een beetje. En dat is goed want ook onthechten hoort voor ons bij het werken zich in een hospice. Dat betekent dat we werken vanuit ons hart. Echter zorgen we ervoor dat we kunnen praten met elkaar als dat nodig is.

Na de uitvaart, waarbij we vanuit het hospice veelal vertegenwoordigd zijn, is er de mogelijkheid voor een stukje nazorg waarvoor twee van onze betrokken vrijwilligers zijn getraind. Zo houden we, desgewenst, nog een jaar contact met familie of betrokkenen. Ook volgt er na een week of zes een enquête, want hoewel de reacties meestal positief zijn willen we alert blijven op mogelijke kritische puntjes.

Daarnaast kunnen gasten en hun familie hun ervaringen of andere dingetjes die ze kwijt willen in het gastenboek van het hospice schrijven. Mag ik u even meenemen als ik wat door ons gastenboek blader?

Mijn moeder voelde zich als een prinses toen ze in de sta op stoel in haar kamer voor het raam zat.

Het vogelhuisje werd voor het raam gezet toen vader niet meer naar de tuin kon lopen.

De vrijwilligster die haar man vroeg een gebakken visje voor mijn moeder te halen.

Het warme thuis wat mijn moeder en wij allemaal hebben ervaren.

Het erbij zijn bij de uitvaart. Dankbaarheid die moeilijk te beschrijven is.

De 14 dagen dat mijn moeder hier was waren onvergetelijk en ontroerend.

Wat zijn we dankbaar voor al deze mooie woorden. En dat we dit bijzondere werk elke dag weer mogen doen. Want daar mag u in het hospice op rekenen: onze zorg gaat altijd door…

|Doorsturen

Uw reactie


Onze krant


Volg ons op Facebook


Volg ons op Twitter
Vechtdal Centraal wordt gehost door:
EG COMPUTER SPECIALISTEN

Agenda

Weer