Echtpaar Van Geenhuizen uit Oudleusen 60 jaar getrouwd

Gerrit Jan (Gait) van Geenhuizen en Alie Ekkel waren afgelopen woensdag zestig jaar getrouwd. Wethouder Jan Uitslag kwam met een grote bos bloemen het diamanten echtpaar feliciteren namens de gemeente Dalfsen. Het feestje werd met de familie in kleine kring gevierd.

Foto: Evert Jan Goos

Alie werd geboren in Den Ham en werkte na de lagere school een aantal jaren in het Kasteel op het landgoed Eerde. “En daar in de bossen hebben we elkaar ook leren kennen”, zegt Alie met een glimlach. Na hun huwelijk werkte Alie nog een aantal jaren in de badpakkenfabriek in Dalfsen. Nu mag zij in alle rust nog graag een breiwerkje opzetten.

Gerrit Jan werd geboren aan de Dommelerdijk in Oudleusen, waar het echtpaar nog steeds zelfstandig woont in de boerderij van zijn ouders. Gerrit Jan ging na de lagere school naar de ambachtsschool in Zwolle. Hij werkte vervolgens ruim 40 jaar bij machinefabriek Feenstra in Dalfsen. Als grote hobby heeft hij het houden van bijen, maar door de jaren heen is dat wel enigszins afgebouwd. Ook was hij ruim 26 jaar actief lid van de EHBO groep Hoonhorst/Dalfsen. Gerrit Jan was altijd een ‘actief baasje’, wat zijn ogen zagen maakten zijn handen en dat alles zonder tekening.

Het echtpaar gaat eenmaal in de week naar zorgboerderij Het Oosterbroek in Luttenberg en samen mogen ze graag luisteren naar nostalgische muziek. Het diamanten echtpaar beschikt nog over een redelijke goede gezondheid, wel is er eenmaal in de week hulp vanuit woonzorgcentrum Rosengaerde. Het echtpaar gaat graag uit. Regelmatig worden diverse markten bezocht waaronder in Ommen, Dalfsen en Zwolle. Het echtpaar heeft drie kinderen (twee zoons en een dochter) en drie kleinkinderen.

|Doorsturen

Uw reactie


Onze krant


Volg ons op Facebook


Volg ons op Twitter
Vechtdal Centraal wordt gehost door:
EG COMPUTER SPECIALISTEN

Agenda

Weer