Bijeenkomsten voor jonge kankerpatiënten

In Dalfsen start Anke Bosma met ontmoetingen voor mensen, jonger dan 55 jaar, met uitgezaaide kanker. Deze vinden plaats op donderdag 29 maart, 12 april en 26 april van 9.30 tot 11.30 uur aan de Koepelallee 4 in Dalfsen.

“Ik ben blij dat ik nog leef, maar sta wel met een been in de dood. Het is nog niet zover, dus zal dat een bedoeling hebben!”, zegt Anke Bosma van coachingspraktijk In-zicht. Anke heeft borstkanker overleefd, maar er zijn uitzaaiingen in haar botten en hoofd ontdekt. En zij hoopt nu mensen te ontmoeten die ook tegen de eindigheid van het leven aankijken.

“Ik heb mensen begeleid die kanker hebben ontmoet op hun levenspad. Als ervaringsdeskundige weet ik dat kanker ongelooflijk veel in je kan losmaken. Ik hielp hen dit helder in zicht te krijgen en zo is 'In-Zicht – coaching bij kanker' ontstaan. Ik gun ieder mens dat je jezelf mag ontmoeten, dat je mag ontdekken wie je werkelijk bent. Waarom je (nog) leeft. Helemaal als je niet lang meer hebt te leven!”

Leven met de dood in het zicht is moeilijk, eenzaam en verdrietig. Allerlei vragen spoken door het hoofd over de tijd die nog rest. “Misschien wordt een bucketlist afgewerkt of heb je juist een hekel aan dat woord”, zegt Anke. “Het vraagt moed om deze kant van het leven onder ogen te zien. Wat doe je, als je de dood in de ogen kijkt? Nu ik in deze ‘tussenruimte’ leef, tussen leven en dood, wil ik nog van betekenis zijn voor anderen die uitgezaaide kanker hebben. Want het is goed om mensen te ontmoeten die begrijpen wat je meemaakt, die op dezelfde plek zijn. Dan is er even geen kloof van onbegrip of een kloof tussen ‘ziekte’ en ‘normaal’. Soms willen mensen niet geconfronteerd worden met ziekte, pijn en verdriet. Liever zien ze een mooie ‘Facebook’-kant maar deze kant van het leven is ook realiteit. Wandel niet om de dood heen, maar durf de confrontatie aan te gaan met jezelf: wie ben ik en waarom leef ik (nog)? Jouw leven, hoe kort ook, is waardevol!”

Deelname aan de ontmoetingen kost 30 euro, de begeleiding wordt verzorgd door Anke Bosma. Neem voor meer informatie contact op met info@in-zichtbijkanker.nl of 0630701402 en kijk op www.in-zichtbijkanker.nl.

|Doorsturen

Uw reactie


Onze krant


Volg ons op Facebook


Volg ons op Twitter
Vechtdal Centraal wordt gehost door:
EG COMPUTER SPECIALISTEN

Agenda

Weer