Aanleg glasvezel Vechtdal in volle gang

Peter Swager, Dick Waterham, Timo Veen en Jan Ardesch van de Stichting Breedband Buitengebied Gemeente Dalfsen, zien na een intensieve periode van meer dan vier jaar hun inspanningen beloond. De aanleg van glasvezel in het Vechtdal en het buitengebied van gemeente Dalfsen is in volle gang.

De graafwerkzaamheden zijn ongetwijfeld opgevallen tussen Balkbrug en Ommen-Dalfsen.Aannemer BAM is volop bezig en worden groene mantelbuizen gelegd waar straks de glasvezel inkomt tot in de meterkast van de deelnemers.  Nadat het gebied Hardenberg tot aan Balkbrug eind 2017 is opgeleverd is men vanaf februari vanaf Balkbrug verder gegaan het gebied Vechtdal in en wordt vanaf hier richting Dalfsen, Wijthmen en Nieuwleusen gegraven. Aan de andere zijde van het Overijssels kanaal is men vanuit Salland bezig om ook van daaruit een doorsteek te maken richting Zwolle en naar het Vechtdal. Van hieruit gaat het verder richting Nieuwleusen en dan Staphorst, Rouveen, Hasselt naar Zwartewaterland.
Het is een hele klus want alleen al in de gemeente Dalfsen is het toch circa 600 kilometer aan buis wat gelegd moet worden. Het gaat best snel want op dit moment wordt er circa 20 kilometer buis per week gelegd.

Per deelgebied wordt na het leggen van deze mantelbuis de werkelijke glasvezel er in geblazen.
Bij Balkbrug is dit onlangs gedaan en afgelopen donderdag 14 juni is de eerste aansluiting aan de Derde Schansweg te Balkbrug al in bedrijf gesteld. Daar heeft men nu dus de beschikking over supersnel breedband internet.
Vanaf hier worden er per week circa 100 aansluitingen in bedrijf gesteld. De verwachting is dat tegen het eind van het derde of begin van het vierde kwartaal men in Dalfsen is, dus als het een beetje meezit is dit jaar het project in Dalfsen afgerond. Naast het buitengebied wordt in Dalfsen nu ook het industrieterrein gelijk meegenomen.

|Doorsturen

Uw reactie


Onze krant


Volg ons op Facebook


Volg ons op Twitter
Vechtdal Centraal wordt gehost door:
EG COMPUTER SPECIALISTEN

Agenda

Weer