OVC ’21 doet zichzelf te kort in Witteveen

Na het rampseizoen 2017-2018 mag OVC ’21 het laten zien in 4D. Een klasse met louter Drentse clubs. De opener vond plaats in Witteveen, een pittoresk dorpje ergens halverwege de snelweg van Beilen naar Emmen. Ja, ja, als supporter van OVC ’21 kom je op plaatsen waar je het bestaan in de verste verte nooit van hebt vermoed.

Nick Zandman is te laat. Doelman Jari Hooijer is de situatie meester

Tegenstander Witteveense Boys ’87 wist vorig seizoen het vege lijf nipt te behoeden voor een ongewis degradatieavontuur en op basis daarvan werd de klus niet als onoverkomelijk of loodzwaar gezien door de aanhang.

De vermoedens werden op de schitterende kunstgrasmat van de Boys bevestigd. Vanaf het eerste fluitsignaal van arbiter Nigro zetten de bezoekers uit Ommen koers richting doel van Jari Hooijer. Damon Nouri vindt de lat, maar nog binnen het openingskwartier is het bingo! De kwikzilverachtige Nouri wordt nog wel eens zelfzuchtigheid verweten, maar de 0-1 heeft een torenhoge gunfactor. Na met snel voetenwerk de thuisdefensie het bos te hebben ingestuurd mag Nick Zandman het laatste tikje richting net geven. Zóóó, lekkere binnenkomer. De kansen blijven komen, de minuten verstrijken, maar de 0-2 blijft uit. Bovendien stopt het met regenen en begint het te gieten. Pluvius heeft zich heel de zomer niet laten zien, maar stort nu de bak met terugwerkende kracht uit over Witteveen. “We hadden allang dikker voor moeten staan tegen die lui”, meldt Dennis ter Burg in de pauze. De strateeg is gesanctioneerd door de KNVB en mag slechts toekijken. Net als Sander Biemans, terwijl David van Elburg zich ziek moest afmelden. De aderlating lijkt zonder gevolg te verlopen. Rassupporter Peter Kramer heeft twijfel, “ik ben er niet gerust op, tegen Vilsteren was het na rust ook stukken minder.” Kramer blijkt een ziener. Na de thee komt de thuisclub beter voor de dag en wanneer Remon de Koning een vrije trap richting goal slingert is Sander Voortman, niet alleen captain maar tevens topscorer aller tijden in Witteveen, ter plekke om de gelijkmaker binnen te tikken. 1-1, niets aan de hand predikt trainer Freek Goeree vanaf de kant. Maar het loopt niet meer bij OVC ’21 en langzaam maar zeker begint het gemekker. Op elkaar, tegen leidsman Nigro en op de tegenstander. Het duel blijft boeien, de mat is spiegelglad, het spel verplaatst zich snel en voor beide doelen doen zich linke situaties voor. De spanning houdt aan tot de elektronische klok op 90 staat, dan vindt de drijfnatte Nigro het welletjes. Conclusie: OVC ’21 verzuimt het in het eerste bedrijf af te maken en had daar maar zo op afgerekend kunnen worden in het tweede bedrijf. Nou ja, een half ei is nog altijd beter dan een lege dop. De kop is er af, volgende week Titan thuis.

Freek Goeree, trainer van OVC '21, waagt zich ondanks het beestachtige weer uit de dug-out

Jesper Peul, doelman van OVC '21, brengt stijlvol redding

Spitsuur voor het doel van OVC '21

|Doorsturen

Uw reactie


Onze krant


Volg ons op Facebook


Volg ons op Twitter
Vechtdal Centraal wordt gehost door:
EG COMPUTER SPECIALISTEN

Agenda

Weer