Internationale strijd om Oranje Cup op sportpark Westbroek

Bussen en auto’s met buitenlandse kentekenplaten en de nodige commotie vanaf de velden gaven al aan dat er de nodige reuring was op sportpark Westbroek vanaf donderdagavond tot en met zaterdag. Onder perfecte omstandigheden, niet te warm, maar zeker niet te koud, hebben liefst 71 teams uit zeven verschillende landen op het gras en de kunstmat van OZC gestreden om de felbegeerde Oranje Cup.

Aanstichter van dit festijn voor voetballende jongens en meisjes was Komm Mit, een onderdeel van de Duitse Voetbond dat zich richt op jeugdvoetbal. Het evenement, dat het stempel ‘Strijd om de Oranje Cup’ heeft meegekregen, wordt georganiseerd in samenwerking met voetbalclub OZC en met steun van de gemeente Ommen. Wethouder Scheele en raadslid annex leraar Duits Löwik hadden de eer het voetbalfestijn te openen met een welkomstspeech.

De deelnemende teams kwamen vanuit inschrijving niet alleen uit de directe omgeving, maar ook uit Rusland, Frankrijk, Duitsland, Frankrijk, Polen en Tsjechië.

De zaterdagclub uit Ommen was een perfecte gastheer voor de voetballende jeugd, die het maar wat interessant vond. Een Europese wedstrijd werk je immers niet elk seizoen af. Toch leuk om zonder te overdrijven tegen je vriendjes te beweren dat je als voetballer internationale ervaring hebt opgedaan.

Voor de jeugdvoetballertjes die niet uit de nabijheid kwamen werd het een onvergetelijke voetbaltrip. Slapen in de wigwams van attractiepark Slagharen, wie wil dat nou niet?

Het evenement begon met de traditionele openingceremonie, waaronder een ploegenpresentatie en vlaggenparade en een krachtmeting tussen gastclub OZC en SG Selters uit het Duitse Bad Camberg.

|Doorsturen

Onze krant


Volg ons op Facebook


Volg ons op Twitter
Vechtdal Centraal wordt gehost door:
EG COMPUTER SPECIALISTEN

Agenda

Weer