Diamant voor oud-burgemeestersechtpaar Knoppers-Reitsma

Op 3 augustus waren Carel Knoppers en Margriet Reitsma 60 jaar getrouwd. Wethouder Scheele verraste het echtpaar, dat in redelijke gezondheid verkeert, met prachtige bloemen. Carel Knoppers was jarenlang burgemeester in Ommen; van 1974 tot 1990. Het echtpaar betekende veel voor Ommen. Carel Knoppers: “Ommen was vacant tijdens de oliecrisis. Ik was burgemeester in Abcoude.In Ommen wilden ze iemand volgens het harmoniemodel. De kerkelijke situatie speelde een rol, maar ook het feit dat er in Ommen veel kernen zijn met verschillende belangen. Ik solliciteerde en werd aangenomen.” Het echtpaar verhuisde naar Ommen, samen met tweeling Jet en Jan, die in 1961 ter wereld kwamen. Carel: “Het was een groot voordeel dat mevrouw Vosjan wethouder was. Zij is in Ommen geboren en ik had een goede verstandhouding met haar. Ze adviseerde me om gewoon te luisteren naar de mensen en geen olie op het vuur te gooien. We hadden ook een goede gemeentesecretaris. Het college was hecht, dat was heel belangrijk. Neem nu de bouw van het gemeentehuis. In 1976 begonnen we erover na te denken en in 1982 konden we er al in. Dat was snel, en het werd uit de sok betaald. Het contact met de bevolking was boeiend. Samen met mijn vrouw bezocht ik de bruidsparen die 50 of 60 jaar getrouwd waren. Dan kreeg je ook alle verhalen.” Margriet: “En nog zijn mensen belangstellend. Erg leuk. Wij houden van mensen.” Zij deed allerlei bestuurswerk. Zowel in Ommen, als daarbuiten.
De twee ontmoetten elkaar tijdens een feest. Een tijd later opnieuw in de schouwburg. Carel: “Zij zat verderop met haar vader in de lodge. Ik zat er met studenten en heb toen weinig van de voorstelling gezien.” Wat is het geheim van een goed huwelijk? Hij: “Geven en nemen.” Zij: “Inderdaad. En elkaar de ruimte geven.”

Tekst/foto: Gea Slotman

In Ommen wilden ze iemand volgens het harmoniemodel. De kerkelijke situatie speelde een rol, maar ook het feit dat er in Ommen veel kernen zijn met verschillende belangen. Ik solliciteerde en werd aangenomen.” Het echtpaar verhuisde naar Ommen, samen met tweeling Jet en Jan, die in 1961 ter wereld kwamen. Carel: “Het was een groot voordeel dat mevrouw Vosjan wethouder was. Zij is in Ommen geboren en ik had een goede verstandhouding met haar. Ze adviseerde me om gewoon te luisteren naar de mensen en geen olie op het vuur te gooien. We hadden ook een goede gemeentesecretaris. Het college was hecht, dat was heel belangrijk. Neem nu de bouw van het gemeentehuis. In 1976 begonnen we erover na te denken en in 1982 konden we er al in. Dat was snel, en het werd uit de sok betaald. Het contact met de bevolking was boeiend. Samen met mijn vrouw bezocht ik de bruidsparen die 50 of 60 jaar getrouwd waren. Dan kreeg je ook alle verhalen.” Margriet: “En nog zijn mensen belangstellend. Erg leuk. Wij houden van mensen.” Zij deed allerlei bestuurswerk. Zowel in Ommen, als daarbuiten.
De twee ontmoetten elkaar tijdens een feest. Een tijd later opnieuw in de schouwburg. Carel: “Zij zat verderop met haar vader in de lodge. Ik zat er met studenten en heb toen weinig van de voorstelling gezien.” Wat is het geheim van een goed huwelijk? Hij: “Geven en nemen.” Zij: “Inderdaad. En elkaar de ruimte geven.”

|Doorsturen

Uw reactie