Uit Hei en Dennen: Verjaardag

Het is nog steeds mooi warm weer en dus lopen we allemaal nog “met zonder jas”. Deze maand ben ik jarig. Dat betekent, dat verloofde mij een kado wil schenken. Welke wensen heeft een bijna 74 jarige vrouw? Sieraden zijn niet meer zo erg aan mij besteed, een lekker geurtje heb ik in voorraad staan en boeken.......dat is zo’n dingetje de laatste jaren. Ik heb vaak moeite om de verhaallijnen te onthouden. Per dag is prima, maar o wee als er een weekje overheen gaat. Maar wat ik wel kon bedenken was.............. een nieuwe winterjas. En zo togen wij deze week naar het fraaie Borne, waar een van de mooiste modezaken van Nederland te vinden is. De entree is al zo mooi en uitnodigend. Nu op zoek naar de jassenafdeling. Een vriendelijke gastvrouw bracht ons naar een erg lieve attente verkoopster.

Je ontkomt niet aan de grote spiegels die jouw bejaarde lijf hardvochtig te kijk zetten. En daar moet dan ook nog een jas overheen. Mag ik de winkel weer uit? Ik trek dit niet. De alleraardigste verkoopster (misschien heten ze daar wel gastvrouwen) begreep mijn breedte probleem. En wat schetste mijn verbazing, zij kwam terug met vier schitterende modellen en hielp mij in de eerste beeldschone jas. Prachtig, echt waar, ik stond te stralen voor de spiegel. Het scheelt enorm als je een tactvolle vaardige charmante verkoopster hebt. Keuze uit vier modellen, dat is weelde. “Ik heb nòg een hele mooie jas, maar die is heel anders dan u verwacht”. Dat had zij goed gezien. Daar kwam ze aan met een beeldige doorgestikte jas met capuchon. En dat terwijl ik daar nou helemaal niet van houd. Maar oké, aantrekken en gauw weer uit doen. Een blik in de spiegel verraste mij enorm. Deze jas maakte me jonger, ik zag er beeldig en heel chic uit. Je zou zeggen, “kat in het bakkie”. Maar wanneer zal het ooit nog heel erg koud zijn in Nederland. Het moet echt vriezen en waaien om dit warme kostbare exemplaar te waarderen. En om er speciaal voor naar Scandinavië te vliegen? Laten we het huisje bij het schuurtje houden, opperde ik. Dus werd het de prachtige blauwe jas met schitterende bijpassende sjaal.

Dus nu zit ik te wachten op koudere dagen. Het hele warme weer is voorbij, als er tenminste niet nog een hittegolfje achteraan komt. Wat deze weer-toekomst nog brengt?

Antoinette

|Doorsturen

Uw reactie