Rick: Wietze

Iedereen kent het verhaal van Mattie en Wietze. Gezworen radiovrienden die ineens geen vrienden meer waren. Mattie had Wietze namelijk keihard genaaid. Lang verhaal. Inmiddels heeft Mattie een imagoprobleem en Wietze de sympathie van de radioluisteraar. En een nieuwe baan bij 538. Toevallig hoorde ik afgelopen weekend een stukje.

Het ging over Lidl. De supermarkt verkoopt geen energiedrankjes meer aan kinderen onder de 14. Een even moedige als verstandige zet als je het mij vraagt. Maar niet volgens Wietze. De 'radioheld' vond het betutteling ten top en had een aantal trays energiedrank klaarstaan in de studio. Voor de jonge liefhebber. "Ben jij onder de 14, app me dan, dan krijg je een grote voorraad en hoef je nooit meer naar de supermarkt."

De appjes stroomden binnen en het waren vooral 11- en 12-jarigen. Bellen durven kinderen niet meer, maar appen is uiteraard geen probleem. Zeker niet als het om energiedrankjes gaat. Dat kinderartsen massaal de noodklok luiden over de gezondheidsrisico's is voor Wietze onbelangrijk. Lekker scoren bij de jeugd van 538, daar gaat het om. Misschien moet Wietze volgende week een grote zak pillen weggeven. Paar kilo coke erbij. Schijnen Nederlanders ook dol op te zijn.

Rusteloosheid, hartritmestoornissen en vermoeidheid zijn de klachten die telkens weer opduiken bij kinderen die veel energiedrankjes drinken. Voor Lidl reden genoeg om te stoppen met de verkoop aan kinderen. Commercieel gezien een gedurfd besluit, net zoals ze een paar maanden terug ook als eerste supermarkt stopten met de verkoop van sigaretten. Als ik nu moest kiezen tussen Mattie of Wietze dan wist ik het wel. Dan koos ik voor Lidl.

|Doorsturen

A

2018-09-06 19:28:13

Je hebt inderdaad maar een klein stukje radio gehoord. Als je verder had geluisterd had je geweten dat het een grap is geweest met zijn nichtje in het complot ;)

Henk

2018-09-07 13:23:22

Dus Wietze is nog steeds lief?

Uw reactie