Rick: Vegapoes

Steeds meer mensen eten geen vlees of andere dierlijke producten. Vroeger haalde je ze er zo uit. Als je tien mensen op een rijtje zette, kon je blind de veganist aanwijzen: alternatieve kleding en een beetje muf ruikend. Thuis, vaak een kraakpand, hadden ze twaalf katten en een paar zwerfhonden.

Maar nu is dat dus heel anders. Ik kom steeds meer veganisten tegen die er heel normaal uitzien. Hippe jeans, vlotte sneakers, maar dan toch gewoon het blauwe mandje bij Albert Heijn volladen met koolrabi, prei en vijgen. En ze zijn niet alleen bij supermarkten. Ook op mijn werk en bij de sportclub van mijn dochter lopen ze rond.

Toen we laatst nieuwe vrienden te eten kregen, zat er ook zo eentje bij. Die barbecue tijdens de laatste twintig-graden-dag kon ik dus vergeten. Maar het werd nog veel gekker. Onze nieuwe vega-vriendin vertelde namelijk dat er steeds meer mensen zijn die ook hun huisdieren veganistisch opvoeden. Haar zus had twee katten en die krijgen plantaardige brokken.

Ik dacht eerst aan een grap, maar ze was bloedserieus. "Ymke wil haar kat niet met andere dieren voeren". Op dat moment wist ik dat ik de blik van mijn vrouw moest ontwijken om niet in lachen uit te barsten. "Ze vindt het hypocriet om zelf geen vlees te eten, om vervolgens wel Whiskas aan Sammy en Oets te geven." Ik knikte begrijpend, maar eigenlijk werd ik kwaad.

Mensen die hun huisdieren vlees ontnemen, zijn natuurlijk gewoon ideologische idioten. Net als ouders die hun kind al oorbelletjes in schieten terwijl het arme kind nog geen woord kan zeggen, maar dat terzijde. Honden en katten zijn vleeseters en missen belangrijke voedingsstoffen als je ze plantaardige rommel geeft. Eet je geen vlees dan is dat je eigen keus, maar laat je huisdier alsjeblieft gewoon huisdier zijn.

|Doorsturen

Henk

2017-10-05 10:42:24

Dat vind ik ook Rick, dieren die van nature vlees eten moeten dat blijven doen. Totaal geen probleem mee. 
Wat de mens echter doet, gaat me wel steeds meer tegenstaan. Echter ik ben nog steeds hypocriet en eet (bijna) dagelijks vlees. Stukkie om over na te denken (wat niets met jouw stuk te maken heeft):

https://decorrespondent.nl/6200/hierdoor-werd-ik-in-een-klap-vegetarier-en-jij-misschien-ook/238359000-cf5e1ea5

lampi

2017-10-05 18:02:22

@Henk,

leuk verhaaltje van deze of gene club gebaseerd op verhalen en filmpjes van clubjes zoals wakker dier die je over willen halen met beelden en verhalen uit een ziekenafdeling.

Henk

2017-10-10 15:22:06

En toch kan de vleesconsumptie wel wat minder, Lampi.Ook die van mij. Tot de dag dat gekweekt vlees betaalbaar wordt. Wat zullen we dan een boel schuren voor caravanstalling kunnen gaan gebruiken.

Uw reactie